Mergi la conţinutul principal

Centrul Comercial de gross «Dunărea»

Realizarea de oportunităţi de afacere pentru mediul economic brăilean, angajator de forţă de muncă locală şi plătitor de taxe şi impozite, este un deziderat pe care politicul local prin mecanism administrator trebuie permanent să şi-l asume şi în acest sens să întreprindă prin proiecte de hotărâri, le-aş spune eu pragmatice, toţi paşii necesari implementării.
Ideea proiectului economic pe care-l propun cetăţenilor judeţului Brăila pentru mandatul 2016 - 2020 am creionat-o plecând, pe de o parte de la o analiză obiectivă a posibilităţilor restrânse de desfacere pe care le are mediul economic din spaţiul rural (de produse alimentare, industriale şi de artizanat) pe piaţa municipiului Brăila, pe de altă parte de existenţa unei suprafeţe construite care s-ar preta unei pieţe de gross, poziţionată favorabil şi racordată la reţeaua de drumuri a municipiului, cu spaţii generoase de depozitare şi comercializare. Proiectul economic propus deschide oportunităţi de afacere pentru mediul economic din municipiu şi nu în ultimul rând asanează o zona care la acest moment arată deplorabil.
Concret este vorba despre fostul hipermarket PIC, aflat la acest moment în portofoliul lichidatorului Pricewaterhouse Coopers Recovery Services care l-a scos la vânzare, preţul cerut fiind de 1.933.296 euro fără T.V.A. Construcţia are o suprafaţă de 15.300 m² iar terenul de 4.900 m².
Cumpărarea hipermarketului în vederea realizării pieţii de gross se poate face cu efortul Consiliului Judeţean Brăila şi al Municipiului Brăila, din resurse proprii, în procente egale de 50% - 50%. Am convingerea că achiziţia s-ar putea efectua anul acesta dacă părţile implicate îşi asumă proiectul, după rectificarea bugetară ce se efectuiază la finele lunii iulie.
Pentru partea de proiectare interioară, amenajare - compartimentare a spaţiului în vederea realizării dezideratului propus, fondurile necesare se vor asigura din bugetul Consiliului Judeţean Brăila, fonduri ce vor fi aprobate în baza proiectului de buget supus dezbaterii în lunile ianuarie - februarie 2016.
Până la finalul anului 2016 sarcina ce revine Consiliului Judeţean Brăila este aceea de a realiza un studiu al ofertei mediului economic rural brăilean, pe fiecare U.A.T. în parte, studiu necesar în vederea proiectării şi execuţiei compartimentării în zona alimentară, zona industrială şi cu produse de artizanat şi apoi al autorizării efective.
În situaţia în care studiul realizat relevă că nu este acoperit tot spaţiul comercial, se poate acoperi excedentul cu participarea unor firme producătoare din municipiu.
Dacă discutăm în plan legislativ şi administrativ propunerea este posibilă fără doar şi poate prin asocierea U.A.T. - Consiliul Judeţean Brăila şi U.A.T. - Municipiu Brăila.
Paza obiectivului, organizarea şi administrarea pieţii se va face în regim privat cu o societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Brăila.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro