Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cei doi candidaţi independenţi nu au intrat în consilii. Mesajele transmise după rezultatul alegerilor

• Dan Căpăţînă, antrenor de kickboxing şi cel care a candidat la CLM, i-a felicitat pe câştigători şi le-a transmis că speră ca aceştia să nu uite de bazele sportive promise în campanie • fostul liberal Ovidiu Nechita, care a candidat la Consiliul Judeţean, susţine că Brăila va avea de suferit în următorii 4 ani pentru că în mini-parlamentul local va fi o “lipsă totală de opoziţie”

 

La alegerile locale de duminica trecută, Brăila a avut doi candidaţi independenţi:

Dan Căpăţînă, pentru un post de consilier în cadrul Consiliul Local Municipal, şi fostul liberal Ovidiu Nechita, care a candidat atât pentru un post în Consiliul Judeţean, cât şi pentru preşedinţia mini-parlamentului judeţean. După aflarea rezultatelor, niciunul din cei doi nu a reuşit să treacă de pragul electoral de 3%, cât era necesar pentru a intra în consilii. Dan Căpăţînă, antrenor de kickboxing şi cel care a intrat în cursa pentru un post de consilier municipal pentru a sprijini şi promova sportul şi cluburile sportive, a obţinut  2,14% din totalul voturilor exprimate de brăilenii din municipiu. Acesta le-a declarat redactorilor “Obiectiv” că este dezamăgit de numărul mic de cetăţeni care au trecut pragul secţiilor de votare, dar a pus rezultatul obţinut şi pe seama pierderii încrederii brăilenilor în candidaţii independenţi.

“Cei care s-au prezentat la urne au ales viitorul Brăilei pentru următorii 4 ani. Cu această ocazie vreau să-i felicit pe contracandidaţii mei care au obţinut mandate de consilieri locali municipali pentru perioada 2020-2024. În schimb, sunt dezamăgit de prezenţa slabă la vot. Să ai ocazia odată la 4 ani să-ţi spui cuvântul în ceea ce priveşte soarta oraşului tău, dar să preferi să stai acasă şi să-ţi exprimi continuu dezamăgirea pe internet, ce ar mai fi de comentat? Sincer vă spun, eu chiar am crezut în victoria mea, mă aşteptam să depăşesc pragul de voturi pentru a deveni consilier local municipal. Fiind independent, m-am aşteptat să primesc şansa din partea brăilenilor. Nu a fost să fie, probabil după ultimele schimbări pe scena politicii locale brăilene, nici oamenii nu mai cred în independenţa unui candidat. Iar în spatele meu nu s-a ascuns niciun partid şi cred că de treaba asta s-au convins toţi cei care aveau acest dubiu. Nu vreau să atac pe nimeni, cum nu am făcut-o nici în campanie, dar rezultatele ultimelor 2-3 scrutinuri de vot pentru alegerile locale susţin ceea ce spun eu. Dacă vrem să fim realişti şi să învăţăm ceva din asta... Cei care au câştigat aceste alegeri locale ne-au predat, din nou, aceeaşi lecţie: aceea a mobilizării electoratului la urne”, a declarat Dan Căpăţînă.

Acesta i-a felicitat pe viitorii consilieri locali municipali şi le-a transmis că speră să se implice cu adevărat în dezvoltarea infrastructurii sportive.

“În final, aş vrea să-i felicit pe viitorii consilieri locali municipali, să aibă puterea de muncă necesară pentru a-şi duce la îndeplinire proiectele din programul electoral, iar peste 4 ani, să jucăm, împreună, un meci de fotbal, de handbal, de baschet etc. pe una dintre bazele sportive promise. Chiar îmi doresc ca ei să facă ceva pentru sportul brăilean”, a fost mesajul transmis de acesta.

 

Ovidiu Nechita: “Eu am un gust amar. Am sperat că celor care au rămas în Brăila le pasă de judeţ...”

 

De cealaltă parte, Ovidiu Nechita a obţinut şi el circa 2% dintre voturi, procent insuficient pentru a mai câştiga un mandat de consilier în Consiliul Judeţean. Acesta ne-a declarat că în următorii patru ani nu va mai exista opoziţie în mini-parlamentul local.

“Eu unul nu am nimic să îmi reproşez şi am pus acest rezultat pe faptul că lumea nu a ieşit. Eu am un gust amar. Am sperat că celor care au rămas în Brăila le pasă de judeţ şi vor alege un om, nu vreau să fiu lipsit de modestie, care într-adevăr să le reprezinte interesele. Dar după cât aţi văzut, tot găştile... Şi spun asta în continuare şi ştiu bine ce spun. Din păcate, în 4 ani de zile am văzut că sunt găşti. Nu ştiu dacă aţi observat în ultimii doi ani de mandat eu am fost independentul dintre liberali. Eu mi-am spus gândirile mele şi am mers pe calea mea. Asta este! Le mulţumesc celor care mi-au dat votul şi au considerat că merit să fiu acolo. Din păcate, vom vedea un PCR în Consiliul Judeţean. Vă spun, cunosc foarte bine. Şedinţele o să dureze 15 minute, va merge totul repede şi nu va mai conta ce spun ceilalţi. Asta şi-au dorit cetăţenii... Nu vreau să fiu răutăcios dar se vor convinge că au greşit pentru că vor vedea într-adevăr ce înseamnă să nu ai opoziţie în CJ. Vă spun cu mâna pe inimă, am vrut doar să reprezint interesele cetăţenilor pentru că ştiu că mulţi dintre ei erau rupţi de ceea ce se întâmpla în CJ şi măcar aş fi fost o voce a lor în toate proiectele care nu sunt în regulă. Dar nu s-a întâmplat asta şi se va vedea în următorii 4 ani de zile lipsa opoziţiei”, a spus Nechita.

Acesta ne-a mărturisit că nu regretă decizia de a candida ca independent şi nu pe listele PNL Brăila. “Sub nicio formă nu regret! Nu mă pot regăsi în echipa care este acum. Unii nu au ce căuta în echipa aceea. Sunt convins de faptul că am făcut alegerea cea mai bună pentru că cei care ne reprezintă acum în CJ nu vor reprezenta cu cinste PNL, pentru că unii dintre ei nu au experienţă, alţii  au venit pe o cale mai puţin ortodoxă. Îmi pare rău să spun lucrul ăsta, nu am nimic cu ei, le urez succes, dar aceşti oameni nu pot reprezenta cu adevărat PNL”, a mai declarat acesta.

Nechita a mai punctat că speră ca rezultatul alegerilor să fie un duş rece pentru oamenii de dreapta şi la alegerile parlamentare din decembrie să îşi mobilizeze mai bine electoratul la vot. Nu în ultimul rând, Nechita a precizat că va rămâne activ în viaţa politică.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii