Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ceaiul de mentă - beneficii într-o ceașcă

* ceaiul de mentă reprezintă o metodă excelentă pentru a va îmbunătăți starea de sănătate * are abilitatea de a îmbunătăți digestia, ameliorează durerea, reduce inflamația, relaxează mintea și corpul, înlătura respirația urât mirositoare și întărește sistemul imunitar

 

Mentolul conținut de ceaiul de mentă reprezintă principala caracteristică benefică pentru sănătate, iar aroma sa este preferată de oameni din întreaga lume. Iată care sunt principalele beneficii aduse de ceaiul de mentă:

 

Scade febra

 

Mentolul conținut de ceaiul de mentă are proprietatea de a reduce febra din interior și de a induce procesul de transpirație. În plus, pe lângă scăderea febrei, ceaiul de mentă reduce și inflamația și disconfortul asociate cu aceasta.

 

Menține sănătatea tractului digestiv

 

Uleiul și ceaiul de mentă au fost utilizate de mii de ani pentru a trata numeroase afecțiuni gastrointestinale. Ceaiul de mentă are proprietatea de a favoriza eliminarea scaunului și previne balonarea, crampele și disconfortul de la nivelul stomacului. În plus, stimulează fluxul bilei de la nivelul ficatului pentru a îmbunătăți digestia și pentru a încuraja eliminarea scaunului.

 

Ameliorează durerea

 

Ceaiul de mentă are rolul de analgezic, reducând durerea asociată cu crampele, balonarea și indigestia. Acesta are rolul de calmant la nivelul intestinelor și relaxează mușchii tractului digestiv. Din aceste motive, ceaiul de mentă poate vindeca sindromul intestinului iritabil, diareea și constipația și, mai mult, îmbunătățește activitatea tractului digestiv.

 

Ameliorează tusea

 

Ceaiul de mentă calmează tusea prin relaxarea mușchilor de la nivelul gâtului și al pieptului. Din acest motiv, acesta nu trebuie să lipsească din tratamentul clasic al unei răceli.

 

Întărește sistemul imunitar

 

Este cunoscut faptul că ceaiul de mentă are proprietăți antibacteriene ce ajută în lupta cu mai multe afecțiuni, precum febraă, tusea și răcelile. Pe lângă vindecarea acestor afecțiuni, ceaiul de mentă are și proprietatea de a preveni îmbolnăvirea. Ceaiul de mentă mai conține și cantități mici de vitamina B, potasiu, antioxidanți și calciu, care participă la întărirea sistemului imunitar. (Mai multe pe Farmaciata.ro)

 
Categorie articol: 

Comentarii