Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cautiune consistenta in cazul atacatorilor de la "Bella Italia"

Libertatea celor doi tineri arestati in cazul atacului petrecut pe 24 decembrie 2007, la Pizzeria "Bella Italia", se afla la mina instantei de judecata care, ieri dupa-amiaza, dupa audieri-maraton, a fixat cite 200 de milioane de lei vechi cautiune pentru fiecare dintre inculpati. Ore in sir, desi majoritatea judecatorilor si procurorilor se afla in vacanta judecatoreasca, instanta a audiat nu mai putin de 11 martori prezenti in local sau care au avut tangenta cu incidentul de la pizzerie, timp in care Palatul de Justitie s-a transformat intr-o adevarata "fortareata", pazita cu strasnicie de zeci de jandarmi si de politisti. Printre martorii audiati s-au aflat inclusiv ospatari si clienti de-ai pizzeriei, majoritatea schimbindu-si mai mult sau mai putin declaratiile, sustinind ca, de fapt, la urmarirea penala politistii le-ar fi dictat ce sa spuna. Cei mai multi "n-au vazut nimic", desi ar fi auzit "niste pocnituri" si au simtit miros de gaze lacrimogene. La un moment dat, judecatorul i-a atras atentia unui ospatar ca declaratia sa e copie fidela ale celor pe care le-au dat, tot sub juramint, colegii lui. Doar doi martori au declarat ca-i cunosc pe inculpati, restul nu i-a vazut la locul faptei, adica nu i-au vazut in viata lor. Saptamina viitoare, presedintele completului de jduecata va decide daca George Petcu, 20 de ani, si Marius Catalin Barbulescu, 24 de ani, inculpatii arestati preventiv, vor iesi sau vor ramine dupa gratii.
Atacul de tip interlop din seara zilei de 24 decembrie 2007, de la Pizzeria "Bella Italia" a survenit la mai putin de doua saptamini de la incidentul de la Piata Mare, cind mai multi indivizi inarmati au distrus Hummerul familiei Corbu si au tras focuri de arma asupra amicilor acestuia. Petcu si Barbulescu s-au sustras citeva luni de la cercetari, fiind capturati pe data de 12 aprilie 2008 si, ulterior, trimisi in judecata pentru ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea grava a linistii publice si port ilegal de arme. Cel de-al treilea presupus participant la incident, Robert Mihaita Popa, deferit justitiei pe 14 februarie 2008, a fost intre timp eliberat din arest. Inculpatii neaga ca ar fi tras focuri de arma si ca ar fi provocat scandal la "Bella Italia". Desi au existat tineri raniti in altercatie si s-au inregistrat distrugeri, nimeni nu a depus plingere penala, nici macar patronul localului.
Altercatia s-a petrecut pe 24 decembrie 2007, intre 22.30 si 23.00. Potrivit dosarului penal, in acel moment, Catalin Musat, Sebastian Radu, George Sebastian Stoian, Alexandru Iordan, Alexandru Draghici si Ecaterina Mihaela P. se aflau pe terasa Pizzeriei "Bella Italia". La un moment dat, si-au facut aparitia George Petcu, Marius Barbulescu si Robert Popa. Popa se afla in conflict cu Musat si cu Stoian (tatal celui din urma il agresase cu citiva ani in urma) astfel ca, spun anchetatorii, intre cele doua grupuri a izbucnit un conflict. Barbulescu a deschis focul si l-a impuscat pe Radu. Ca sa se apere, Stoian a tras, la rindu-i, cu un pistol cu gloante de cauciuc asupra lui Petcu, iar Musat a folosit un spray lacrimogen. Potrivit actelor medico-legale, Musat si Radu au suferit leziuni ce au necesitat 7-9 zile de ingrijiri medicale, insa n-au depus plingere impotriva agresorilor. Inculpatii au declarat, la rindul lor, ca au fost agresati, insa n-au prezentat nici ei acte medico-legale.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii