Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cartuşe de vânătoare confecţionate manual de un localnic din Corbu Vechi

poliţiştii Biroului Arme au efectuat un control la domiciliul bărbatului, care deţinea legal o armă de vânătoare, fiind descoperite mai multe dispozitive de confecţionare manuală a cartuşelor de vânătoare

 

Un vânător din Corbu Vechi s-a trezit cu poliţiştii la poartă, iar aceştia au descoperit că bărbatul se apucase să îşi confecţioneze singur cartuşele de vânătoare. Cel în cauză este acum cercetat penal.

Astfel, în data de 31 august, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au efectuat un control la domiciliul unui bărbat din localitatea Corbu Vechi, acesta deţinând permis de armă, în care are înscrisă o armă letală de vânătoare. Totuşi, pe lângă puşca menţionată în permis, poliţiştii au mai identificat 13 cartuşe de vânătoare cu alice, unul dintre acestea prezentând urme de desertizare manuală. În plus, în locuinţa acestuia erau mai multe dispozitive de confecţionare manuală a cartuşelor de vânătoare, 170 de capse de iniţiere, 0,224 kg de pulbere şi 4,23 kg alice din plumb de diferite diametre, toate aceste bunuri fiind interzise la deţinere.

Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în luna iulie 2017, bărbatul s-a deplasat, cu arma de vânătoare asupra sa, pe un fond cinegetic al localităţii de domiciliu, unde a practicat vânătoarea fără îndeplinirea condiţiilor legale.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru nerespectarea regimului materialelor explozive, tentativa de a practica sau practicarea vânătorii fără a fi înscris în autorizaţia de vânătoare, uz de armă letală fără drept şi operaţiuni fără drept cu arme şi muniţii. Bunurile identificate au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor.
Categorie articol: 

Comentarii