Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Capitalul santierului naval va fi majorat cu 96 milioane de lei

Conducerea santierului naval brailean a anuntat ca actionarii companiei au aprobat majorarea cu 96 milioane lei, la 177,3 milioane lei, a capitalului social prin conversia unor creante si prin aport in numerar. In urma acestei operatiuni vor fi emise 38,4 milioane de actiuni noi, cu o valoare nominala de 2,5 lei pe titlu.
Compania a inregistrat in primul semestru pierderi de patru ori mai mari, la 28,77 milioane de lei, fata de valoarea raportata in perioada similara din 2007, pe fondul scaderii veniturilor cu 9%, la 166 de milioane de lei si al majorarii cheltuielilor cu 3,6%, la 195 milioane de lei. Afacerile companiei au scazut in primele sase luni din acest an cu circa 30%, de la 166 milioane de lei la 118 milioane de lei.
Societatea este listata pe piata Rasdaq si are un capital social de 81,36 milioane de lei, aferent unui numar de 32,54 milioane de actiuni. Ultima tranzactie cu actiuni a santierului a avut loc in 25 noiembrie, la pretul de 0,75 lei. Capitalizarea companiei este, la acest pret, de 24,4 milioane lei.
Reamintim ca actionarii santierul naval au aprobat recent si schimbarea denumirii unitatii in "STX RO Offshore Braila" in contextul in care sudcoreenii de la "STX Shipbuilding" au cumparat pachetul de control la compania norvegiana "Aker Yards" care detine prin subsidiara "Aker Brattvaag" pachetul majoritar la santierele navale din Braila si Tulcea. Data de inregistrare a acestei modificari a fost stabilita pentru 16 decembrie.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii