Mergi la conţinutul principal

Campionate puternice în fotbalul judeţean din Brăila

S-a tras cortina şi peste campionatele organizate de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Brăila, iar prima concluzie este aceea că sezonul competiţional 2014-2015 a fost unul de un nivel valoric ridicat. Echipele s-au întărit şi au avut o altă exprimare în teren, au dat dovadă de seriozitate şi cel mai important a fost faptul că s-a dat credit jucătorilor de pe plan local. Astfel că mulţi copii crescuţi de aceste formaţii în competiţiile juvenile pot face pasul spre echipele de seniori. S-a văzut o mai mare implicare a factorilor de decizie din localităţile care au formaţii de fotbal, astfel că în sezonul recent încheiat nu s-au consemnat situaţii grave de încălcare a regulamentelor FRF. Meciurile din campionatele organizate de AJF s-au desfăşurat pe terenuri din ce în ce mai bune, iar unele dintre bazele sportive construite în judeţul Brăila pot fi omologate şi pentru Liga a III-a. Stadionul din Însurăţei poate fi cap de listă în ceea ce priveşte suprafaţa de joc, însă şi bazele sportive din Chiscani, Ianca, Plopu, Tudor Vladimirescu şi Râmnicelu au terenuri impecabile, iar lista ar putea continua. La fiecare etapă a Ligii a IV-a sau a V-a, au existat multe partide cu grad înalt de dificultate, iar arbitrajele au fost în creştere valorică faţă de ediţiile precedente. Faptul că majoritatea echipelor au avut un cuvânt de spus pe parcursul competiţiilor în Liga a IV-a, a V-a dar şi în campionatul juniorilor A1, câştigătoarele s-au stabilit pe ultima sută de metri.
"A crescut nivelul valoric al campionatelor de seniori şi de juniori. Conducătorii echipelor au dat dovadă de seriozitate şi mă bucur că mulţi dintre ei au înţeles ceea ce le-am transmis în mai multe rânduri, să promoveze la echipele lor cât mai mulţi tineri din localităţile respective. Au fost multe jocuri interesante pentru că şi numărul terenurilor şi al bazelor sportive cu suprafeţe de joc foarte bune din judeţ a crescut. Nu acelaşi lucru se poate spune despre bazele sportive din Brăila. Unde doar Stadionul Municipal poate găzdui competiţii oficiale. Iar la acest aspect ar trebui să intervină factorii de decizie locali, care din punctul meu de vedere ar trebui să investească în infrastructură, pentru că tineretul are nevoie de aceste baze sportive", a declarat Laurenţiu Vărgatu, preşedintele AJF Brăila.

Încă se mai fac substituiri de jucători în Liga a V-a

S-au semnalat şi aspecte negative, însă mult mai puţine. Cele mai frecvente au fost substituirile de jucători. Au mai fost echipe care au folosit jucători legitimaţi la alte cluburi şi bineînţeles că au fost sancţionate cu pierderea meciului, dar şi cu amenzile corespunzătoare. Şi tot la acest capitol poate fi menţionat faptul că în unele localităţi din judeţul Brăila există baze sportive, însă nu şi echipe de fotbal. Localităţile Viziru, Mihai Bravu, Ciocile şi Siliştea sunt exemplele cele mai concludente. Ceea ce nu este normal pentru că şi tinerilor de acolo ar trebui să li se acorde o şansă de a participa la competiţii alături de omologii lor din celelalte localităţi ale judeţului.

Campioanele, stabilite în ultima etapă a returului

Victoria Traian a câştigat duelurile cu Viitorul Însurăţei şi Stars Brăila şi a devenit campioană fără să cunoască gustul amar al înfrângerii. Stars a făcut primul pas greşit în etapa a 2-a, când a remizat, 3-3, la Sportul Chiscani, iar gruparea din Însurăţei, care în etapa a 3-a a realizat scorul campionatului, 16-1, acasă cu Avântul Mircea Vodă, a gafat trei etape mai târziu în deplasarea de la Tudor Vladimirescu. Victoria Traian a câştigat ambele dispute cu contracandidatele la locul întâi şi şi-a asigurat participarea la turneul de baraj pentru promovarea în Liga a III-a. Fără aportul câtorva titulari, echipa din Traian a remizat pe teren propriu, 1-1, a pierdut cu 6-3 partida retur de la FC Panciu şi a ratat promovarea în eşalonul al treilea. Victoria Traian a realizat eventul în sezonul recent încheiat, după ce a câştigat şi finala Cupei României la fotbal - faza judeţeană.
În Liga a V-a CF Brăila II a avut adversare redutabile precum Tricolorul Lanurile, Dunărea Tichileşti şi Siretul Vădeni, formaţii care de altfel s-au şi succedat la şefia grupei. Însă ierarhia finală s-a stabilit în ultima rundă, când CF Brăila II s-a impus la Gemenele, iar Dunărea Tichileşti a clacat la Tricolorul Lanurile. În seria a doua AS Bordei Verde părea desprinsă în câştigătoare, însă Voinţa Plopu, cu un final de campionat foarte bun, a reuşit tot în ultima rundă să devină campioana grupei. Interesant a fost duelul dintre Viitorul Însurăţei şi Pandurii Tudor Vladimirescu în campionatul juniorilor A1. Viitorul Însurăţei a câştigat competiţia, apoi meciul interjudeţean şi a ajuns la turneul de zonă de la Târlungeni, unde de asemenea a avut o prestaţie bună. Şi celelalte competiţii juvenile organizate de AJF au avut suspans şi meciuri interesante, iar printre echipele care au participat la spectacolul sportiv s-au regăsit şi cele din Jirlău sau Mircea Vodă.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro