Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

GALERIE FOTO Campania «Fără Penali», bifată cu succes de Cosette Chichirău la Brăila

* brăilenii s-au arătat destul de interesați de lupta împotriva corupților, vineri, în prezența deputatului USR de Iași, Cosette Chichirău * în doar o oră și jumătate, aproximativ 200 de brăileni care se plimbau în Parcul Monument au profitat de prezența USR-iștilor în zonă pentru a semna pentru inițiativa civică “Fără Penali în funcții publice” * poate că nu pare un număr mare, însă potrivit președintelui USR Brăila, Cătălin Stancu, până acum membrii organizației sale au întâmpinat probleme la strângerea de semnături

 

 

Deputatul USR Iași Cosette Chichirău s-a aflat, vineri seară, la Brăila pentru a participa la campania organizației locale de a strânge semnături pentru inițiativa cetățenească “Fără Penali în funcții publice”. Cunoscută opiniei publice pentru intervențiile sale de la nivelul plenului Parlamentului și chiar pentru faptul că a încercat o nouă modalitate de a face politică, prin a prezenta videoclipuri live pe rețelele de socializare privind modul în care votează deputații și senatorii de la PSD și ALDE legi controversate, Chichirău a fost primită destul de bine de brăilenii prezenți în Parcul Monument, la acel moment. Practic, într-o oră și jumătate, de la 18.00 la 19.30, cu 30 de minute mai mult decât fusese inițial anunțat evenimentul pe Facebook, USR-iștii brăileni au reușit să strângă, având-o pe Cosette Chichirău alături, în jur de 200 de semnături.

Majoritatea celor care se plimbau la acea oră în parc, fie abordați de USR-iști, fie din proprie inițiativă, au venit să sprijine inițiativa “Fără Penali în funcții publice”, precizând că nu li se pare normal ca persoane condamnate să se afle la conducerea țării.

”Sunt aici ca să promovez campania «Fără Penali în funcții publice». Este cea mai importantă acțiune acum în România, pentru că dacă avem hoți la conducere, țara noastră nu se va putea dezvolta niciodată. Brăilenilor le transmit să semneze, să vină să ia legătura cu cei de la USR Brăila. De ce? Pentru că și ei au nevoie de dezvoltarea infrastructurii, de dezvoltarea industriei și de o nouă speranță pentru orașul lor. În Brăila stau în seara asta și vineri dimineață. Apoi, vineri după-amiază și seara voi fi în Tulcea, sâmbătă la Constanța, duminică la Călărași și Ialomița. Mergem în sud-estul României. Am făcut deja nord-estul României. Bineînțeles că merg din circumscripția mea, Iași, în cercuri din ce în ce mai largi în restul țării. Însă în Moldova și în sudul Moldovei îmi place cel mai mult să merg, pentru că aici este inima mea”, a declarat Cosette Chichirău pentru redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei”.

Sursa citată a precizat că, la nivel național, acțiunea “Fără Penali” se apropie de 300.000 de semnături. “Probabil că mai sunt liste pe la casele oamenilor. Întotdeauna oamenii ne aduc listele de acasă cam pe ultima sută de metri. Dificultatea va fi să strângem 20.000 de semnături în 21 de județe. De aceea noi mergem prin în toate județele unde semnăturile se strâng puțin mai încet. Vrem să încurajăm oamenii și să dăm puțină notorietate campaniei”, a mai adăugat deputatul USR.

 

Stancu susține că vor mai urma vizite ale reprezentanților partidului de la Centru

 

Președintele USR Brăila, Cătălin Stancu, s-a arătat extrem de încântat de succesul acțiunii de strângere de semnături în prezența deputatului Cosette Chichirău. Acesta a precizat că, deși poate nu pare mult, 200 de semnături în doar o oră și jumătate este o realizare la Brăila, deoarece până acum acțiunile partidului de strângeri de semnături s-au lovit de cele mai multe ori de scepticism.

“Vineri am stat mai mult cu jumătate de oră decât fusese anunțat programul inițial. S-au strâns în jur de 200 de semnături, ceea ce e foarte bine. Nu am reușit niciodată să facem asta atât de repede. Pentru 200 de semnături altă dată am stat o zi întreagă. Deci s-a cunoscut prezența deputatului Cosette Chichirău. Oamenii s-au anunțat între ei. Majoritatea celor care au venit în ultima parte a evenimentului au spus că au aflat de la un prieten sau că i-a anunțat cineva că strângem semnături în Parcul Monument. Sperăm că măcar acum în al 12-lea ceas lumea să realizeze. Nu mai este timp prea mult. Mai sunt chiar mai puțin de 50 de zile până la finalizarea acțiunii. Noi rugăm oamenii să se mobilizeze și să încerce să vină și să semneze. Pentru că semnează pentru ei și pentru viitorul copiilor lor. Este atât de simplu!”, a declarat Cătălin Stancu.

USR-iștii brăileni au anunțat că vor mai avea invitați de la centru la Brăila în perioada imediat următoare.

Reamintim că, plecând de la ideea că atacul din ce în ce mai agresiv asupra Justiției din România, prin modificările aduse la Codul Penal și Codul de Procedură Penală, nu ar fi avut loc dacă în fruntea Parlamentului României nu s-ar fi aflat indivizi cu probleme penale, condamnați pentru fapte de corupție sau în curs de condamnare, cotidianul “Obiectiv - Vocea Brăilei” a luat deciza de a susține inițiativa cetățenească “Fără Penali în funcții publice”. Liste pentru strângerea de semnături în Municipiul și Județul Brăila pot fi găsite și la adresa redacției cotidianului “Obiectiv - Vocea Brăilei” (str. Mihai Eminescu, nr. 56), la biroul de mică publicitate.

 
Categorie articol: 

Comentarii