Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bursa locurilor de munca pentru absolventi

Sala Polivalenta Danubius gazduieste, astazi, "Bursa locurilor de munca pentru absolventi". Actiunea organizata de Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) incepe la ora 9.00, tinerii braileni fiind asteptati de agentii economici care au pus la dispozitie la aceasta editie 670 de posturi vacante.
Potrivit datelor furnizate de institutia braileana au confirmat participarea 47 de angajatori care au oferit locuri de munca in domeniile: comert (40,1%), industria de masini si echipamente (21,1%), industria altor mijloace de transport (8,0 %), industria alimentara si a bauturilor (7,2 %), constructii (7,1%), fabricarea articolelor de imbracaminte (5,6 %), servicii (4,2 %), edituri, poligrafie si reproducerea pe suporti a inregistrarilor (1,5%), industria constructiilor metalice si a produselor din metal (1%), cercetare-dezvoltare (1,%), sub 1 % - agricultura, hoteluri, restaurante, alte activitati. "Structura locurilor de munca pe studii si ocupatii se prezinta astfel : 6,6 % sint pentru persoanele cu studii superioare - economist, inginer mecanic, inginer tehnologia sudurii, asistent manager, inginer nave, inginer de sistem in informatica, inginer electroenergetica, inginer montaj, contabil, ofiter credite, agent vinzari, programator de sistem informatic. Pentru persoanele cu studii medii sint disponibile 6,5 % dintre posturi. Agentii economici cauta gestionari, lucratori comerciali, dispeceri, tehnicieni echipamente de calcul retea, agenti comerciali, agenti vinzari, agenti paza, vinzatori, secretare, facturisti. Cele mai multe posturi, aproximativ 76%, sint pentru muncitori calificati. Este vorba despre lacatusi constructii metalice si navale, lacatusi montatori, sudori manuali cu arc electric, sudori manuali cu flacara de gaze, strungari, tubulatori, lacatusi mecanici, sudori, instalatori incalzire centrala si gaze, electricieni, patiseri, preparatori de semifabricate si preparate culinare, cofetari, croitori, confectioneri asamblori articole din textile, zidari, dulgheri, zugravi, electricieni in constructii, montatori pereti si plafoane din gips carton, instalatori instalatii tehnico-sanitare si de gaze, barmani, controlori bilete, frizeri, coafori, cosmeticieni, timplari universali, tractoristi. Pentru muncitorii necalificati sint puse la dispozitie posturile de incarcator - descarcator, muncitor necalificat in constructii, muncitor necalificat pentru ambalarea produselor solide si semisolide, muncitor necalificat in agricultura, femeie de serviciu, manipulant, paznic", se precizeaza intr-un comunicat al AJOFM Braila.
In orasul Faurei, "Bursa locurilor de munca pentru absolventi" va avea loc la Casa de Cultura, din str. Republicii, nr. 44, iar in orasul Insuratei, la Sala de Sedinte a Primariei Insuratei, din Sos. Brailei, nr.18.
Categorie articol: 

Comentarii