Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bucurie, distracţie şi donaţii în Braila Mall

Sâmbătă seară, sute de brăileni - părinţi şi copii - s-au alăturat campaniei „Obiectiv - Vocea Brăilei" de strângere de fonduri „Hai la suc în Mall", pentru tratamentul adolescentului Cristian Filip. Acţiunea a fost posibilă cu sprijinul partenerilor Quilling by Monica, caricaturistului Costel Pătrăşcan, LiL Motion Dance School, elevilor voluntari de la Colegiile „Murgoci" şi „Bălcescu" şi Promenada Mall. În urnă s-au strâns 3.255 lei.

Într-un mini-atelier amplasat pe mijlocul aleii din mall, zeci de copii s-au aşezat la măsuţe, dornici să înveţe arta quillingului de la Monica şi Ştefan Andrei. Aceştia au confecţionat „Florile Crăciunului", flori cu petale de culoare roşu şi verde, pe care le-au dăruit oamenilor care au donat bani pentru Cristi. Bucuria a fost imensă pentru cei mici, ba chiar unii nu mai voiau să plece acasă. Un prichindel de 7 ani, care a pus pentru prima dată mâna pe hârtie şi pe acul special pentru quilling sâmbătă seară, a îndrăgit atât de tare taina rulării hârtiei încât, la final, devenise „profesor", învăţând alţi copii să ruleze petale de flori. Părinţii radiau de fericire când vedeau rezultatul final, ce flori minunate ieşeau din mânuţele copiilor lor. Majoritatea şi-au pus în gând să-şi înscrie micuţii la atelierele Quilling by Monica, pentru a le dezvolta abilităţile, îndemânarea şi pentru a căpăta mai multă răbdare. Şi redactorii „Obiectiv" au încercat să pătrundă în arta rulării hârtiei colorate, însă nu s-au dovedit a fi atât de talentaţi şi răbdători precum cei mici.
Dansatorii de la LiL Motion Dance School s-au alăturat şi sâmbătă seară acţiunii de strângere de fonduri, după ce cu o seară în urmă au susţinut un spectacol caritabil. Aceştia au fost responsabili cu împrăştierea zvonului că la standul nostru se împarte „bucurie". Acelaşi lucru l-au făcut şi elevii voluntari. De la Colegiul Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci" ni s-au alăturat Corina Dobre, Lorena Mocanu, Georgiana Prodan şi Adelin Ioan, iar din partea Consiliului Elevilor „Murgoci" Bianca Gabriela Gheorghe.
Echipa de voluntari de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu" a fost formată din Corina Preda, Andra Ilie, Mădălina Roman şi Codrin Lupaşcu. Trebuie menţionat faptul că aceşti copii minunaţi ne-au ajutat pe tot parcursul campaniei umanitare cu promovarea şi strângerea de bani pentru Cristi. S-au oferit voluntari încă din prima zi de când cotidianul „Obiectiv" a decis să demareze acţiunea „Hai la suc!", ducând zvonul până în colţurile judeţului cu ajutorul mediului online.
Alături de noi a fost şi tatăl lui Cristian, Nicolae Filip. Cu ochii lăcrimând, privea cum oamenii îi ajutau, pentru a „n" oară copilul. Cum prichindeii se chinuiau la atelierul de quilling să realizeze floricele pentru a-i răsplăti pe cei cu sufletul mare care puneau bani în urnă pentru Cristi. Cum elevii voluntari s-au plimbat preţ de câteva ore prin mall împărţind flyere pentru a stârni curiozitatea celor prezenţi în mall şi pentru a veni la standul nostru. Acesta ne-a adus veşti bune de la Cristi. Adolescentul e la curent cu tot ce facem pentru el, primeşte continuu energia pozitivă de la Brăila şi vă este foarte recunoscător pentru fiecare leu donat. Abia aşteaptă să ajungă acasă şi şi-a propus ca la Crăciunul viitor să ieşim cu toţii în mall, la un suc!
La finalul acţiunii, în urnă s-au strâns 3.255 lei, adică aproape 720 euro. Mulţumim Quilling by Monica pentru că le-aţi arătat copiilor partea frumoasă a unei hârtii colorate! Mulţumim Costel Pătrăşcan pentru că i-ai făcut pe brăileni să râdă cu lacrimi prin caricaturile realizate! Mulţumim elevilor voluntari pentru promovarea pe care aţi făcut-o atât evenimentului de sâmbătă seară, cât şi campaniei! Mulţumim dansatorilor de la LiL Motion Dance School pentru că aţi fost ca nişte jucării cu bateriile mereu pline care au atras şi încântat publicul! Mulţumim Promenada Mall pentru înţelegere, pentru spaţiul şi materialele puse la dispoziţie! Mulţumim oameni buni care aţi donat bani pentru sănătatea unui adolescent pentru că aţi fost Moş Crăciun pentru Cristi sâmbătă seară! Împreună suntem mai puternici! Ne înclinăm în faţa tuturor celor care ne-au ajutat! Doamne ajută!

 
Categorie articol: 

Comentarii