Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bruxelles-ul e departe, ciolanul aproape și trebuie împărțit la multe guri flămânde...

Guvernul Cîțu reface de zor Programul Național de Redresare și Reziliență elaborat greșit de Guvernul Orban. Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene ne anunță precipitat că se lucrează la ”actualizarea într-o formă coerentă. Asta înseamnă că guvernul liberal a lăsat moștenire Monstruoasei Coaliții o ”formă incoerentă” a planului de relansare economică - după ce Orban și ai lui s-au bătut cu pumnii în piept, anul trecut, cu miliardele de euro ce vor curge de la UE, datorită și numai datorită lor.

Dar ați observat ce liniște s-a făcut pe tema asta de la alegeri încoace? Că Bruxelles-ul e departe, ciolanul aproape și trebuie împărțit la multe guri flămânde...

Guvernul Cîțu a comunicat că abia în februarie va definitiva varianta ”coerentă” a programului. Adică aceea care ar urma să respecte cele două praguri obligatorii de alocare a fondurilor: minim 37% pentru tranziția verde și 20% pentru digitalizare. E un ghid al Comisiei Europene, dacă lucrezi cu el deschis pe masă n-ai cum să greșești... Uite că s-a putut greși.

Între timp, Comisia Europeană se află deja în discuții avansate cu mai multe guverne europene, care și-au transmis la Bruxelles prima formă a planurilor naționale. Pentru a le putea ajusta dacă e nevoie. Termenul limită de depunere este în aprilie, după care Comisia are două luni pentru evaluare, iar ulterior Consiliul trebuie să-și dea aprobarea într-o lună. Asta înseamnă că în vară primii bani pentru relansarea economiilor din UE vor ajunge la cei care-și fac corect temele.

Își face cineva iluzii că va reuși Guvernul Cîțu unde a dat greș Guvernul Orban?... Că doar le unește aceeași ”coerență” logică...
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii