Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brain Awareness Week la Colegiul „Bălcescu”

proiectul se desfăşoară în săptămâna 12-18 martie şi are ca scop creşterea gradului de conştientizare a elevilor, profesorilor şi publicului larg despre progresele şi beneficiile cercetărilor în domeniul creierului, precum şi de a inspira viitoarele generaţii de elevi şi studenţi în acest domeniu

 

Săptămâna de conştientizare a creierului - Brain Awareness Week - reprezintă un proiect educaţional la nivel internaţional, ce se desfăşoară în săptămâna 12-18 martie 2018. Proiectul are scopul de a creşte gradul de conştientizare a elevilor, profesorilor şi publicului larg, despre progresele şi beneficile cercetărilor în domeniul creierului, precum şi de a inspira viitoarele generaţii de elevi şi studenţi în acest domeniu.

Colegiul Naţional “Nicolae Bălcescu” se implică constant din anul 2007 în campania internaţională Brain Awareness Week, iar o descriere a activităţilor desfăşurate în această săptămână sunt incluse anual într-un raport sintetic pe site-ul Federaţiei Europene a Societăţilor de Neuroştiinţe (FENS.org).

Proiectul coordonat de Prof. Dr. Cristian Gurzu, inspector şcolar, este desemnat unul dintre proiectele reprezentative pentru învăţământul preuniversitar, fiind avizat şi finanţat şi în acest an de Dana Foundation - SUA şi FENS, alături de alte 34 de proiecte ce se desfăşoară în Europa la nivel universitar.

Creativitatea şi implicarea elevilor în cadrul proiectului se oglindeşte în lucrările personale, ce sunt prezentate sub formă de expoziţie pe holul liceului, în cadrul simpozionului ştiinţific pentru elevi sau în articolele publicate în revista “Neuroset”, dedicată acestui proiect. 

În cadrul proiectului intitulat „Smart Brains”, la Colegiul “Bălcescu” se vor desfăşura următoarele evenimente:

  • 12 martie 2018  - Brain facts - expoziţie de postere;  
  • 13 martie 2018 -  Neuroset - Concursul de neuroştiinţe pentru elevii de

gimnaziu;

  • 14 martie 2018 -  BAW posters - prezentări ale elevilor despre circuitele cerebrale;
  • 15 martie 2018 - Creiere deştepte testarea pe calculator a abilităţilor vizuospaţiale şi auditive ale elevilor;
  • 16 martie 2018 - Memoria, timpul din creierul tău – prelegere ştiinţifică despre mecanismele şi tehnicile de studiu ale memoriei;
  • 17 martie 2018 - Brain Bee - etapa naţională a Concursului internaţional de neuroştiinţe pentru elevii de liceu. Câştigătorul concursului Brain Bee va reprezenta România la faza internaţională, ce va avea loc în perioada 5-9 iulie la Berlin, în conjuncţie cu al XI-lea Forum internaţional al FENS.Categorie articol: 

Comentarii