Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii se pot duela in versuri

Tinerii braileni pasionati de poezie au ocazia sa participe la cea de-a VI-a editie a Concursului National de Poezie "Dragos Vrinceanu". Iubitorii artei "ticluirii cuvintelor" trebuie sa se grabeasca, pentru ca inscrierile se mai fac pina pe 4 august, la adresa de e-mail:studiocreatie@yahoo.com.
Participantii trebuie sa trimita 10 - 15 poezii, lucrarile trebuie sa fie semnate cu un motto. De asemenea, acestia trebuie sa mai stie ca nu se impune limita de virsta si in competitie se pot inscrie autori care nu au debutat in volum. Fiecare autor participant poate fi recomandat de catre un profesor, scriitor, om de cultura si arta, personalitati ale vietii spirituale romanesti, ale caror argumente sau referinte critice asupra lucrarilor de debut pot aduce o contributie deosebita la stimularea si promovarea literaturii de valoare.
Concursul este dotat cu premii. Cistigatorul Marelui Premiu "Dragos Vrinceanu" va beneficia de editarea si tiparirea volumului de poezii, precum si de lansarea acestui volum de debut. Valoarea Premiului I se ridica la 400 lei, Premiul II, 300 lei, Premiul III, 200 lei, iar Mentiunea este rasplatita cu suma de 100 lei.
Se vor acorda diplome atit pentru laureati, cit si pentru profesorii care trimit referinte critice ori argumente pentru participantii recomandati.
Festivitatea de premiere a laureatilor concursului va avea loc in perioada 28 - 30 august 2008, la "Casa de sub padure", casa regretatului scriitor Dragos Vrinceanu, din orasul Babeni, judetul Vilcea.
Organizatorii competitiei sint Consiliul Judetean Vilcea, Inspectoratul Scolar Judetean Vilcea, Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale Vilcea si Societatea Tinerilor Creatori si Artisti Vilcea, in parteneriat cu Fundatia Nationala "Niste Tarani" din Bucuresti.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii