Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brailenii care au tilharit-o pe cetateana canadiana au mai facut un pas spre puscarie

Doi indivizi din Vidin, angajati ai SC "Pan Invest" SA, care au jefuit-o si au batut-o cu salbaticie pe o canadianca din Quebec, aflata in tranzit prin Braila, au fost pusi sub acuzatie si trimisi in judecata, pentru comiterea infractiunii de tilharie. Aflati in arest preventiv inca de la sfirsitul lunii iulie 2007, cei doi agresori - Mihaita Rosca, 20 de ani, si Gabriel Panait, 30 de ani -, risca ani grei de inchisoare, desi sint infractori primari. Ei au atacat-o pe Genevieve Tremblay, pe strada Mircea Malaeru, in zona fabricii de caramida, provocind-i leziuni grave. Victima, care avea la ea un briceag, a incercat sa se apere, insa a fost facuta una cu pamintul. Banditii au fost prinsi in aceeasi zi. Unul dintre ei, Rosca, s-a dat drept altcineva, astfel ca va da socoteala si pentru fals privind identitatea.
In ziua de 29 iulie 2007, precizeaza acuzarea, in jurul orei 15.30, Mihaita Rosca si Gabriel Panait, brutari la "Pan Invest" SA, se aflau la intersectia strazii M. Malaeru cu DN 2B, cind au fost intrebati politicos de Genevieve Tremblay, cetatean canadian "cum se poate ajunge in Buzau". Observind dupa accent ca au de-a face cu un cetatean strain, indivizii s-au decis sa-i sustraga cele doua rucsacuri pe care le avea cu sine. Ei au atras-o pe tinara pe M. Malaeru, catre Calea Galati, aproape de strada Timis (Brailita), unde e fabrica de caramida, si acolo au inceput s-o loveasca peste fata. Victima, care avea un briceag la ea, a incercat sa se apere si chiar l-a ranit usor pe Panait la mina dreapta, alergind apoi catre fabrica de caramida si strigind dupa ajutor. Banditii au ajuns-o din urma si au facut-o una cu pamintul, lovind-o cu pumnii si cu picioarele, chiar si cind era cazuta, reusind astfel sa-i smulga cele doua rucsacuri.
Ulterior, batausii au lasat-o pe Genevieve acolo si au fugit, insa au fost capturati la scurt timp de o patrula de politie. Oamenii legii fusesera sesizati, intre timp, de o persoana binevoitoare care auzise tipetele victimei. Aflat fata-n fata cu politia, Mihaita Rosca a mai avut si tupeul sa minta, declarind ca se numeste "Sterpu Grigore Georgian, domiciliat pe strada Octav Doicescu 10". Victima a avut nevoie de 35 - 40 de zile de ingrijrii medicale. Cu toate acestea, nu s-a constituit parte civila, pentru ca si-a recuperat rucsacurile. In aceeasi zi, autorii tilhariei au fost retinuti pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore. Pe 30 iulie 2007, inculpatii Rosca si Panait au fost arestati preventiv, pe o perioada de 29 de zile.
Categorie articol: 

Comentarii