Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Braila de altadata" - expozitie de documente vechi brailene

Luni, la Biblioteca Judeteana "Panait Istrati", la ora 17.00, are loc vernisajul expozitiei de documente vechi brailene apartinind colectiei jurnalistului Marian Gheorghe, redactor la cotidianul "Obiectiv - Vocea Brailei" si corespondent al ziarului national "Curentul".
In vitrinele bibliotecii vor fi prezentate peste 80 de documente care deschid o usa spre trecutul Brailei. Colectia personala a jurnalistului
Marian Gheorghe, care numara peste 700 de titluri de carti
editate inainte de 1947 si peste 100 de titluri de publicatii periodice,
s-a nascut din pasiunea de o viata pentru tiparitura braileana si spiritul publicistic, care a consacrat mari personalitati in cultura romaneasca.
Marian Gheorghe a absolvit cursurile Facultatii de Stiinte Administrative si ale Comunicarii, din cadrul Universitatii "Constantin Brancoveanu" - sectia Jurnalism si Relatii Publice. Documentele vor fi prezentate de Valentina Chiriac, sef serviciu Relatii Publice la Biblioteca Judeteana, si Ghena Pricop, seful Sectiei de Istorie a Muzeului Brailei. Aceasta este cea de-a doua expozitie de gen realizata pe baza colectiei jurnalistului Marian Gheorghe.
Expozitia va fi deschisa publicului in perioada 5 - 31 decembrie 2005.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii