Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Braicar a început eliberarea abonamentelor gratuite pentru elevi

• 5 unităţi şcolare au venit deja să-şi ridice noile abonamente pentru a fi distribuite beneficiarilor • operatorul de transport îndeamnă şi celelalte şcoli din oraş să parcurgă procedura pentru a putea primi noile documente de călătorie • de asemenea, dă asigurări că, deocamdată, elevii sunt iertaţi dacă sunt prinşi fără abonament 

 

Unităţile şcolare din municipiu au început să vină, pe rând, să ridice de la “Braicar” abonamentele gratuite pentru elevi, valabile un an calendaristic. Potrivit informaţiilor prezentate de către directorul companiei de transport, Cornel Săndulescu, până spre finalul săptămânii trecute, au transmis situaţia centralizată privind necesarul de abonamente şi au venit apoi să le ridice 5 unităţi şcolare din municipiu. “Pe măsură ce şcolile vor avea situaţiile centralizate privind elevii beneficiari ai formei de sprijin oferită de către municipalitate, le aşteptăm să vină să le depună şi, apoi, să ridice documentele de călătorie pe care, mai departe, să le distribuie elevilor. Noi suntem deschişi să rezolvăm cât mai repede posibil problema eliberării documentelor de călătorie şi dorim ca şi şcolile să fie la fel de implicate”, ne-a declarat Cornel Săndulescu.

De asemenea, sursa citată a dat asigurări că nu vor fi probleme pe parte de control a documentelor de călătorie în cazul beneficiarilor facilităţii pentru transportul în comun până la eliberarea efectivă a abonamentelor, în sensul că beneficiarii gratuităţii la transport nu vor fi amendaţi.  

De precizat că o nouă categorie de elevi a fost adăugată, acum, în septembrie, de către autoritatea locală pe lista celor beneficiare a abonamentelor gratuite pentru transportul în comun în oraşul nostru. Este vorba despre elevii din ciclul primar şi cel gimnazial. Astfel au dreptul la călătorie gratuită fie cu autobuzul, fie cu tramvaiul toţi elevii, din toate ciclurile de învăţământ, de la şcolile şi liceele din oraş, precum şi studenţii. Singurele condiţii impuse sunt acelea de a avea domiciliul pe raza municipiului şi să urmeze cursurile unei unităţi de învăţământ de pe teritoriul oraşului Brăila. “Legislaţia prevede faptul că nu se pot acorda facilităţi cetăţenilor altor localităţi. Dar primăriile de comună care ştiu că elevii lor merg la cursuri în municipiu le pot acorda acestora facilităţi pe transportul în comun”, a precizat recent edilul şef, Marian Dragomir.

O statistică a Inspectoratului Şcolar Judeţean Brăila arată că, per total municipiu, sunt peste 21.200 de elevi la cursuri de zi în evidenţele instituţiei care ar putea să beneficieze de abonamentul gratuit, dintre care circa 6.900 de elevi din ciclul primar, alţi 6.300 din ciclul gimnazial şi aproape 8.000 de la şcoli profesionale şi licee.

Reamintim că, în primăvara acestui an, Consiliu Local Municipal şi-a dat girul privitor la acordarea de facilităţi pe transportul public tuturor elevilor brăileni din toate ciclurile de învăţământ, însă etapizat: în primă fază, din aprilie, pentru elevii de liceu şi şcoli profesionale, iar din această toamnă, pentru cei din clasele I - VIII. Procedura aprobată de CLM prevede că eliberarea abonamentelor gratuite, valabile un an calendaristic, se va face prin intermediul unităţilor de învăţământ după perfectarea unui protocol în acest sens cu SC “Braicar” SA Brăila, care va deconta practic din bugetul local prestaţia serviciului de transport pentru elevii beneficiari.
Categorie articol: 

Comentarii