Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilenii au ales: Podul peste Dunăre, prioritatea nr. 1 a judeţului

• este vorba despre rezultatul campaniei “Alege Priorităţile Oraşului Tău”, realizată de Banca Mondială, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România, dar şi cu sprijinul autorităţilor locale • brăilenii au fost invitaţi să aleagă, până pe 22 martie, ordinea a 10 proiecte indicate de autorităţile locale ca fiind importante pentru comunitate • potrivit rezultatelor publicate de organizatori, pe locul 1 între opţiunile brăilenilor se situează Podul peste Dunăre, urmat pe 2 de Spitalul Regional şi pe 3 de Aeroportul “Dunărea de Jos” • topul galaţenilor începe cu proiectul: Conectarea la A2 prin Drumul Expres DN21 Brăila-Slobozia

 

Brăilenii au ales ordinea pentru 10 proiecte considerate strategice pentru dezvoltarea comunităţii noastre şi pe primul loc se poziţionează Podul peste Dunăre. Este vorba despre o campanie care s-a încheiat pe 22 martie, în cadrul căreia, cei interesaţi au putut completa un chestionar şi vota pentru ierarhizarea proiectelor investiţionale propuse de reprezentanţii administraţiei locale. Campania a fost realizată de Banca Mondială, în parteneriat cu Federaţia Zonelor Metropolitane şi Aglomerărilor Urbane din România, dar şi cu sprijinul autorităţilor publice locale şi a vizat stabilirea priorităţilor în materie de viitoare posibile investiţii pentru Bucureşti şi cele 40 de reşedinţe de judeţ din România, implicit din Brăila. Ei bine, recent, organizatorii au publicat rezultatele campaniei. Potrivit datelor prezentate pe site-ul www.prioritatileorasuluitau.ro, pe locul 1 în preferinţele brăilenilor s-a regăsit Podul rutier peste Dunăre Brăila - Măcin. Următoarea poziţie a fost ocupată de proiectul privind construirea Spitalului Regional Brăila-Galaţi, respectiv construirea unui spital pentru copii. Pe 3 - Construcţia Aeroportului „Dunărea de Jos” Brăila - Galaţi, pe 4 - Construcţia Drumului Expres „Muntenia” (Buzău - Brăila), 5 - Construcţia Drumului Expres „Milcovia” (Focşani - Brăila - Galaţi - Giurgiuleşti), 6 - Drumul TransRegio „Ister” (Călăraşi - Slobozia - Brăila), 7 - Modernizarea căii ferate Buzău - Brăila - Galaţi, 8 - Amenajarea cursului Dunării, 9 - Înfiinţarea parcului industrial / logistic şi pe 10 - Construirea campusului universitar Brăila.

Valoarea estimată a tuturor celor 10 proiecte este 2.204 mil. euro, potrivit realizatorilor campaniei.

“La final va fi dezvoltată o listă finală de proiecte prioritare majore de dezvoltare urbană, atât pentru Bucureşti, cât şi pentru fiecare dintre cele 40 de reşedinţe de judeţ din România. Fiind agreate pentru prima dată atât de către administraţia publică, cât şi de comunitatea locală, aceste liste de proiecte vor putea informa deciziile viitoare de investiţii publice respectând o viziune comună. Prioritizarea finală a proiectelor va fi inclusă într-un document al Băncii Mondiale ce va fi lansat la scurt timp după finalizarea campaniei”, se mai arătă pe site-ul organizatorilor.

 

Care sunt priorităţile gălăţenilor

Potrivit aceluiaşi studiu, gălăţenii au votat pe primul loc în topul priorităţilor Conectarea la A2 prin Drumul Expres DN21 Brăila-Slobozia, urmat pe 2 de construirea Spitalului Regional de Urgenţă Galaţi, pe 3 de construirea unui aeroport, pe 4 - Drum Expres DN 22B Galaţi - Brăila (15 km dig), pe 5 - Extindere şi modernizare a Portului Galaţi, inclusiv platforma intermodală, pe 6 - Consolidarea şi amenajarea Falezei Dunării ca zonă de promenadă şi agrement, pe 7 - Conectarea accesului la trecerea RO-RO cu variantă de ocolire în zona de sud, 8 - Lucrări de amenajare hidrotehnică a cursurilor de ape mici ca măsură de prevenire a inundaţiilor, 9 - Construcţie Aquapark în zona Plaja Dunării şi 10 - Realizare piaţă de gros cu specific vegetal în zona Municipiului Tecuci.

Aici, cele 10 proiecte au o valoare totală estimată de 673 mil. euro.

 

 
Categorie articol: 

Comentarii