Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileanul Gabriel Ion, observator pentru desemnarea Delegaţilor de Tineret la ONU

• tânărul este preşedintele Forumului Tinerilor Brăila şi a participat ca observator la procesul de selecţie a celor doi delegaţi de tineret din cadrul Programului Delegat de Tineret la Naţiunile Unite 2019 – 2020

 

Pe 23 şi 24 august, Ministerul Tineretului şi Sportului, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, a organizat procesul de selecţie a celor doi delegaţi de tineret din cadrul Programului Delegat de Tineret la Naţiunile Unite 2019 – 2020. Prin acest program, delegaţii României asigură reprezentarea intereselor tinerilor din ţara noastră la cele două sesiuni (Adunarea Generală ONU şi Comisia pentru Dezvoltare Socială) şi organizează şi participă la proiecte în conformitate cu priorităţile naţionale şi internaţionale de tineret şi cu priorităţile mandatului lor.

La procesul de selecţie a celor doi delegaţi au participat mai mulţi tineri observatori, printre care şi brăileanul Gabriel Ion, preşedintele Forumului Tinerilor Brăila. Gabriel are 21 de ani şi în prezent studiază la Katholieke Universiteit Leuven din Belgia. Tânărul “mănâncă voluntariat pe pâine”, încă din liceu dorind să ajute tinerii, implicându-se în organizaţii locale, naţionale şi internaţionale. A fost voluntar la mai multe ONG-uri din Brăila (Crucea Roşie, Bibliotecă) şi în mai multe proiecte (Brăila 2021- Capitală Europeană a Culturii, “Redescoperă Brăila”, GrowWinter Brăila). A fost manager general al Proiectului internaţional “Frame your outlook”, care a reunit participanţi din 16 ţări ale lumii, proiect ce a avut ca finalitate realizarea unor audiobook-uri pentru persoanele ce suferă de autism. El este cel care a pus bazele filialei de la Brăila a Forumului Tinerilor din România, reuşind să unească aproape 200 de tineri într-o “mare familie”. În primăvara acestui an, cu ocazia alegerilor europarlamentare, Gabriel  a fost ales promotor al democraţiei europene, în cadrul proiectului cu acelaşi nume organizat de Biroul Parlamentului European în România.
Categorie articol: 

Comentarii