Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăileancă premiată la naţionala de neogreacă

• Despoina Elefteraki a reuşit să se claseze pe locul 4 şi să câştige o menţiune, competiţia reunind peste 200 de elevi de gimnaziu şi liceu

 

Olimpiada Naţională de Limba Neogreacă, desfăşurată la Bucureşti, a reunit cei mai buni elevi din toată ţara. Peste 200 de concurenţi de gimnaziu şi liceu s-au “luptat” pentru un loc pe podium, iar o elevă din Brăila a reuşit să se numere printre laureaţii ediţiei. Despoina Elefteraki este câştigătoarea unei menţiuni, ea clasându-se pe locul 4. Elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional “N. Bălcescu” şi pregătită de prof. Eirini Stalika, Despoina ne-a spus că este foarte fericită de rezultatul obţinut, mai ales că ea a făcut un an de pauză şi nu a concurat anul trecut la olimpiadă.

“N-a fost nici uşor la nivelul meu, că eu am fost la B2, dar nu a fost nici imposibil. A fost destul de dificil, dar sunt bucuroasă de rezultatul obţinut şi sunt motivată să muncesc mai mult şi la anul să obţin un premiu. De fiecare dată când merg la olimpiadă e o altă experienţa, una memorabilă. Vreau să îi mulţumesc doamnei profesoare, care m-a ajutat extrem de mult, mai ales că eu am făcut un an de pauză şi dumneaei a reuşit să mă aducă la un nivel foarte înalt. Mulţumesc părinţilor, familiei şi prietenilor care au încredere în mine şi mă susţin”, ne-a spus Despoina.

Adolescenta are un palmares bogat la olimpiada de neogreacă. Prima oară a participat în clasa a VI-a şi până acum s-a calificat de patru ori în etapa pe ţară. Mai mult, a ajuns de două ori la internaţională şi a câştigat un premiu I şi un premiu II.

Olimpiada Naţională de Limbă Neogreacă este organizată de 17 ani de Uniunea Elenă din România, iar de opt ani competiţia a intrat sub umbrela Ministerului Educaţiei. Scopul competiţiei este de a promova excelenţa în ceea ce priveşte studiul limbii, culturii şi civilizaţiei neoelene.
Categorie articol: 

Comentarii