Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăilean, vicepreşedinte la Institutul Naţional de Statistică

• conf. univ. dr. Marian Chivu a fost numit pe această funcţie având la dispoziţie un mandat de 5 ani • el a asigurat conducerea Direcţiei Regionale de Statistică Brăila în perioada 2009 - 2010

 

Un brăilean la conducerea Institutului Naţional de Statistică. Marian Chivu, cel care a asigurat în perioada 2009 - 2010 conducerea Direcţiei Regionale de Statistică (DRS) Brăila, a fost recent numit în funcţia de vicepreşedinte al INS. “Numirea mea pe această funcţie s-a făcut zilele trecute, iar la acest moment sunt în procedura de preluare a mandatului. A contat foarte mult faptul că am avut experienţă de lucru cu oamenii din sistem, pe care am reuşit să-i cunosc. De altfel, relaţionând cu ei pot spune că sunt oameni integri, modeşti şi conştiincioşi, iar dacă ar avea şi alte instituţii oameni de calibrul celor din sistemul de statistică altfel s-ar mişca lucrurile în ţara asta”, ne-a declarat sursa citată. De precizat că mandatul unui vicepreşedinte la INS se întinde pe o perioadă de 5 ani.   

Institutul are în subordine 8 direcţii regionale de statistică, organizate la nivelul judeţelor - centre ale regiunilor de dezvoltare, şi 34 direcţii judeţene de statistică, organizate la nivelul celorlalte judeţe. Instituţia oferă, prin informaţii şi date statistice, baza necesară autorităţilor, agenţilor economici, întregii societăţi în elaborarea şi punerea în practică a unor programe realiste de guvernare, de dezvoltare economică şi socială.
Categorie articol: 

Comentarii