Mergi la conţinutul principal

Brăilean la Alba Iulia. Stoica Cristinel Popa ales între cei 200+ români extraordinari - România 2118

* proiectul “România 2118” reunește mesajele a 200+ români extraordinari din întreaga lume, printre aceștia numărându-se și brăileanul nostru * așa cum au făcut înaintașii lor acum 100 de ani, fiecare dintre cei aleși a prezentat un „credențional” – un mesaj din România anului 2018 pentru România anului 2118

 

La 1 Decembrie 1918 au sosit la Alba Iulia 1.228 de delegați. Aceștia au prezentat „credenționale” pentru a participa la Marea Adunare Națională Română, pentru a „contribui cu votul lor la deciderea sorții viitoare a neamului românesc”. Au fost acolo, au participat și au votat. Și au scris istorie. Datorită lor, putem sărbători astăzi un secol de Românie unită.

Centenarul României este un prilej de aducere aminte a trecutului, dar şi o ocazie de a transmite un mesaj viitorului. Proiectul „România 2118” reunește mesajele a 200+ români extraordinari din întreaga lume. Așa cum au făcut înaintașii lor acum 100 de ani, fiecare dintre cei aleși a prezentat un „credențional” – un mesaj din România anului 2018 pentru România anului 2118.

Acestea a fost adunate și introduse în Capsula Timpului „România 2118”, o semisferă din bronz, pe un soclu din calcar. În fața semisferei a fost așezată o carte deschisă, cu un mesaj simbolic. Ambele sculpturi au fost realizate din bronz și au fost așezate într-un loc simbolic la Alba Iulia, capitala sufletului românesc.

Capsula Timpului va fi prezentată publicului reunit la Alba Iulia în zilele de 30 noiembrie – 1 Decembrie 2018. După exact 100 de ani, pe 1 Decembrie 2118, Capsula Timpului se va desigila, iar mesajele vor fi citite pentru prima oară. Proiectul „România 2118” include și o platformă web cu biografiile si pozele celor 200+ de români. Pentru urmatorul secol, vizitatorii vor putea accesa această platformă printr-un QR code amplasat pe soclul capsulei timpului „România 2118”.

Între cei 200+ români extraordinari a fost ales și brăileanul Stoica Cristinel Popa, președintele Asociației Euroteens din Brăila și absolvent al Stanford University, Harvard University și University of Texas.

Pe parcursul carierei sale, Stoica Cristinel Popa a primit numeroase distincții, printre care se numără absolvirea „cu onoruri“ a licenţei la Stanford University, alegerea ca „cel mai probabil să fie un viitor preşedinte al ţării sale“ de către colegii de la Harvard University, „Premiul de Excelenţă pentru Studenţii Angajaţi“, oferit de către Departamentul de Resurse Umane de la University of Texas și “Diploma de Onoare” pentru implicare în dezvoltarea comunității și impact pozitiv adus în societate, din partea Junior Chamber International. Cu burse ce însumează peste jumătate de milion de dolari a participat la programe educaționale, de cercetare și voluntariat în 28 de țări pe 5 continente.

Să fiu invitat să particip în cadrul acestui proiect remarcabil a fost o mare onoare, un gest care m-a mișcat până la lacrimi. Mulți dintre românii incluși în acest proiect, de la Ivan Patzaichin până la Eugen Doga, erau deja mari personalități acum 30 de ani când m-am născut eu. Pentru România, recunoașterea meritelor românilor educați în afara țării la universități de prestigiu ar fi o reîntoarcere la normalitate, la meritocrația limitată, dar consistentă din Perioada Interbelică. Mă bucur nespus de mult de faptul că voi fi un reprezentant al Brăilei în acest moment de importanță istorică maximă pentru poporul roman. Sper ca mesajul meu pentru România anului 2118 să surprindă și să îi facă mândri pe brăilenii care vor participa la desigilarea Capsulei Timpului peste 100 de ani”, trasmite Stoica Cristinel Popa prin intermediul unui comunicat de presă.

Acesta aa participat personal la inaugurarea monumentului Capsula Timpului la Alba Iulia, vineri, 30 noiembrie, cu ocazia festivităților dedicate Centenarului Marii Uniri. Proiectul “Romania 2118” este organizat de către Fundația CAESAR, Liga Studenților Români din Străinatate și Primăria Municipiului Alba Iulia.

Mai multe detalii despre proiect găsiți accesând linkul următor: https://romania2118.eu/#1918

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro