Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, obiect de studiu pentru Academia Oamenilor de Ştiinţă din România

• este vorba despre două lucrări scrise de prof. dr. Ionel Alexandru • “Un luptător pentru Marea Unire, Leonte Moldovan” este studiul fostului senator, publicat într-o carte dedicată centenarului Primului Război Mondial - “Contribuţia Elitelor la Întregirea României” • la sesiunea din 2019 a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, Alexandru a susţinut o nouă lucrare legată de Brăila

 

Prof. dr. Ionel Alexandru a dorit să anunţe că a susţinut două lucrări legate de Brăila la sesiunile ştiinţifice naţionale organizate anual de către Academia Oamenilor de Ştiinţă din România. Mai exact, fostul senator a participat recent la o astfel de întâlnire ce a avut loc în perioada 3-4 octombrie la Focşani, cu tema “Apărarea şi Consolidarea României Întregite”, realizată în colaborare cu Muzeul Vrancei şi Consiliul judeţean de acolo. Cu această ocazie, Alexandru a prezentat un studiu care are în vedere printre altele şi Brăila, intitulat: “Participarea unităţilor militare din Brăila şi a brăilenilor la apărarea şi consolidarea Marii Uniri”. Această lucrare ar urma să apară anul următor într-o carte dedicată sesiunii ştiinţifice naţionale 2019. De altfel, Alexandru a subliniat că şi în 2018 a prezentat o lucrare privitoare la judeţul nostru, care deja a fost publicată în cartea dedicată centenarului Primului Război Mondial: “Contribuţia Elitelor la Întregirea României”. Este vorba despre studiul “Un luptător pentru Marea Unire, Leonte Moldovan - Cum a devenit Ziua Marii Uniri -1 Decembrie - Ziua Naţională a României”.

“Academia Oamenilor de Ştiinţă din România organizează în fiecare an câte o secţiune ştiinţifică naţională, privind diferite evenimente istorice. Anul trecut sesiunea a fost consacrată aniversării a 100 de ani de la înfăptuirea României Mari, iar tema a reprezentat-o contribuţia elitelor la întregirea României. Cu această ocazie am susţinut şi eu un studiu privind un luptător pentru unire din Brăila. (...) Anul acesta s-a ţinut o altă sesiune. Tot sub egida Academiei, dar şi în colaborare cu Muzeul Vrancei: «Apărarea şi consolidarea României Întregite». Şi de această dată eu am prezentat un studiu referitor la Brăila”, a declarat Alexandru.

 
Categorie articol: 

Comentarii