Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila investeşte în cimitire! Ciudat, eu ştiam că morţii au drept de vot numai în Teleorman

Am văzut că s-a iscat o mică dispută pe marginea faptului că Primăria Brăila ar vrea să investească suma de 220.000 de lei în repararea gardurilor de la cimitire. Iar un consilier local a sărit să spună că mai bine se fac locuri de joacă pentru copii, că treaba asta e mai importantă decât gardurile din cimitire.

Este o temă de dezbatere falsă, cred eu. Şi zic asta pentru că ambele chestiuni sunt importante şi necesare. Nu poţi să îţi baţi joc de memoria celor decedaţi, aşa cum nu poţi să ignori nevoile copiilor din Brăila.

Totuşi, nu pot să nu mă întreb de unde graba asta pentru repararea gardurilor cimitirelor din Brăila, cu 9 luni înainte de alegerile locale. Adică, timp de 3 ani nu s-a făcut nimic pentru a cinsti memoria “blajinilor”, iar acum, brusc, Primăria Brăila nu mai poate dormi noaptea de grija celor trecuţi în lumea celor drepţi?

Habar n-am ce resorturi i-au împins pe cei din Primăria Brăila să propună proiectul ăsta cu reparatul gardurilor cimitirelor. Dar ştiu că morţii aveau drept de vot doar în Teleorman, nu şi în Brăila. Te pomeneşti însă că noile garduri vor fi mai mici de înălţime, ca să le poată sări toţi cei care trăiesc cu numele pe cruce şi să ajungă astfel în timp util la secţia de votare pentru a vota cu cine trebuie. (Doamna Cu Coasa, Secera Şi Ciocanul)
Categorie articol: 

Comentarii