Mergi la conţinutul principal

Brăila: cardurile de energie au devenit operaționale

*oficiile poștale informatizate din Brăila au efectuat peste 700 de plăți, prin intermediul cardurilor de energie, luni, în prima zi de încasări *cele mai multe facturi aduse la decontare de brăileni au fost cele pentru electricitate, dar și gaz și lemne de foc, conform informațiilor puse la dispoziție de către OJP Brăila *la Brăila, aproximativ 28.000 de persoane au intrat în posesia cardurilor de energie acordate de Guvernul României persoanelor vulnerabile

 

 

 

Procedura de înregistrare a facturilor la energie, la oficiile poștale informatizate a început cu dreptul, la Brăila! Programul a funcționat bine, iar beneficiarii și-au așteptat rândul la ghișee pentru decontarea facturilor fie la electricitate, gaz, fie pentru lemne de foc, peleți sau butelii.

Astfel, conform informațiilor puse la dispoziție de către Oficial Județean de Poștă (OJP) Brăila, peste 700 de plăți au fost efectuate în municipiu și în mai multe localități din județ, în prima zi de încasare, luni, 20 februarie a.c. prin intermediul cardurilor de energie, acordate de Guvernul României persoanelor vulnerabile. ”Da, au început încasările și la Brăila, la toate oficiile poștale informatizate. Avem 722 de carduri încasate ieri (n.r.- luni, 20 februarie) pe municipiu și Ianca, Făurei, Însurăței, Chiscani și Tufești. Nu au fost deloc probleme, programul a funcționat bine. Astăzi (n.r. - marți, 21 februarie) primim și chitanțiere să începem încasarea și pe teren, prin factorii poștali și prin agenți. Tot azi am primit și 12 bucăți de PDA-uri, dar până sosesc toate, noi vom folosi chitanțiere, ca să nu lăsăm oamenii să aștepte și totodată, să nu ne aglomerăm”, a declarat pentru cotidianul ”Obiectiv”, directorul Oficiului Județean de Poștă Brăila, Camelia Ifrim. Întrebată care au fost cele mai multe servicii sau produse înregistrate la plată, la oficiile din Brăila, sursa citată ne-a precizat că în majoritatea cazurilor, brăilenii au venit cu facturi de la Electrica, în procente fiind vorba de aproximativ 60% din facturile depuse, adică în jur de 430 de facturi, restul optând pentru plata facturilor la gaz sau lemne de foc. ”În mare, brăilenii și-au plătit facturile de la Electrica, cam 60%, iar restul au fost pentru gaze, lemne de foc, iar aici trebuie să fac o precizare. Facturile pentru lemne de foc, chiar dacă au un sold aferent lunii decembrie, ele trebuie să fie emise în luna ianuarie 2023. Aceasta este condiția ca această factură să fie bună. Aici, la partea cu lemne de foc, avem ceva mai mult de verificat la Registrul Comerțului. Pentru că trebuie să verificăm dacă factura emisă de furnizor este înregistrată la Registrul Comerțului. După ce facem verificarea și totul este în regulă, se întocmește un mandat poștal, deci nu dăm noi banii în mână omului. Sau, un alt caz: dacă factura la lemne sau peleți este mai mare de 700 de lei, cât reprezintă prima tranșă, se va deconta doar această sumă și restul sumei poate fi decontată în etapa a doua, dacă factura a fost emisă în ianuarie 2023. Deci omul vine la noi cu factura, noi ne facem o copie, în cazul este mai mare factura, pentru a putea reveni cu ea și în etapa a doua pentru decontarea sumei din tranșa a doua”, a mai explicat, pentru ”Obiectiv” directorul OJP Brăila. În acest sens, potrivit datelor publicate de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE), beneficiarii de sprijin pot folosi ajutorul pentru plata facturilor la energie prin următoarele modalități: direct la poștaș, la orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural, precum și online, prin intermediul aplicației informatice pe care Poșta Română o pune la dispoziție la adresa https://www.posta-romana.ro/sprijin-pentru-romania.html.

Plățile pentru prima tranșă de 700 de lei se vor putea efectua în perioada 20 februarie - 30 iunie 2023, iar pentru a doua tranșă tot de 700 de lei, intervalul va fi septembrie - decembrie 2023. După această dată va expira și valabilitatea acestor carduri.


 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro