Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Brăila, 8 cazuri COVID confirmate. În jur de 20 de angajați ai Ambulanței, testați astăzi, după ce o asistentă a fost infectată

*rezultatele urmează să soseaască, cel mai devreme, joi * o altă persoană a fost confirmată cu noul coronavirus tot miercuri dimineață, aceasta fiind internată în secția Boli Infecțioase a Spitalului Județean Brăila

 

Încă două cazuri COVID-19 confirmate, astăzi, la Brăila. Rezultatele oficiale au sosit dimineață, iar una dintre persoanele infectate este o asistentă de la Serviciul de Ambulanță Județean Brăila. Preventiv, aproximativ 20 de angajați ai SAJ sunt în izolare la domiciliu dinainte de a sosi rezultatul oficial. O anchetă epidemiologică este în curs, fiind identificați deja 4 contacți direcți ai femeii. Asistenta manifestă simptome ușoare, nefiind internată în spital.

Asistenta se afla în concediu medical încă din data de 24 martie, din cauza unei alte afecțiuni. Directorul DSP Brăila, Gabriel Ciochină, a declarat că ancheta epidemiologică este în plină desfășurare, dar, pentru că femeia era deja în concediu medical de o săptămână, este greu să se pronunțe în acest moment dacă infectarea s-a produs ca urmare a activității la Ambulanță sau în urma unei deplasări private. Un răspuns la această întrebare vor avea autoritățile locale abia la finalizarea anchetei epidemiologice. Ciochină a mai ținut să menționeze că activitatea SAJ Brăila nu este afectată la acest moment, deși mai mulți angajați se află, preventiv, în izolare la domiciliu. Aceștia urmează a fi testați în cursul zilei de astăzi, iar rezultatele vor sosi, cel mai devreme, joi.

Cazul COVID cu numărul 8 la Brăila a fost confirmat tot miercuri dimineață. Din primele date, se pare că nu există o legătură între această persoană și asistenta medicală de la Ambulanță. Pacientul se află internat în secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Brăila, cu o simptomatologie ușoară.

Reamintim că, din totalul cazurilor confirmate cu COVID-19 la Brăila, un singur pacient a fost declarat vindecat.
Categorie articol: 

Comentarii