Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biserica "Sf. Andrei" din Radu Negru isi serbeaza hramul

Parohia "Sfintul Apostol Andrei" din cartierul Radu Negru - Mogador isi cinsteste astazi Ocrotitorul spiritual, rugindu-se laolalta cu intreg Rasaritul crestin pentru binele si prosperitatea credinciosilor. Ctitorita la doi pasi de Scoala Generala nr. 31 "Mihai Viteazul", in anul 2000, capela "Sf. Apostol Andrei" a fost neincapatoare pentru sutele de braileni veniti sa-si aduca darurile la Altar si sa se roage Lui Dumnezeu. De aceea, enoriasii, alaturi de parintele paroh Vasilica Popescu, fac mari eforturi ca sa termine biserica propriu-zisa, amplasata in imediata vecinatate. La initiativa parintelui paroh, astazi, in ziua de hram, vor fi distribuite citeva sute de pachete cu alimente (mincaruri de post) participantilor la slujba. De asemenea, mai multe familii sarace din cartier vor primi alimente de stricta necesitate, alaturi de binecuvintarea Sfintului Apostol Andrei, Ocrotitorul Romaniei. Alti semeni nevoiasi vor fi ajutati cu ocazia Sfintelor Sarbatori ale Nasterii Domnului.
Parohia "Sfintul Apostol Andrei" din Radu Negru a fost infiintata in anul 1996, fiind una din cele mai noi parohii brailene. Ea isi desfasoara activitatea efectiv din anul 2000. Initial, Primaria Braila acordase parohiei un loc pentru constructia noului lacas de cult la intersectia strazii Mircea Voda cu strada Chisinau, dar intrucit terenul era impropriu realizarii proiectului, CLM a aprobat actualul amplasament. Situat pe un teren de 600 mp, edificiul va avea urmatoarele dimensiuni: 30 de metri lungime, 16 metri latime (la absidele altarului) si aproximativ 17 metri inaltime. Proiectul, realizat de o firma galateana, a primit girul Episcopiei Dunarii de Jos Galati si al Ministerului Culturii si Cultelor. Stilul noii biserici - care va avea trei turle - va fi cel traditional bizantin, cu puternice influente romanesti. Cit despre valoarea initiala a proiectului, aceasta a fost de 10 miliarde de lei vechi.
Desi saraca, la fel ca si enoriasii ei, parohia din cartierul Radu Negru - Mogador a reusit, an de an, dupa puteri, sa-i ajute pe cei aflati in dificultate. Anul trecut, spre exemplu, credinciosii de la "Sfintul Apostol Andrei" au strins bani, alimente si imbracaminte pentru sinistratii din Umbraresti si alte localitati galatene, afectate de inundatii. La rindul ei, biserica din Radu Negru are nevoie de sprijin, ca sa poata fi terminata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii