Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Biciclist ucis de TIR

Un biciclist din oraşul Însurăţei a murit după ce a fost izbit în plin de un TIR. Bărbatul de 63 de ani circula cu vehiculul pe două roţi pe DE 584 şi a schimbat direcţia de mers fără a se asigura. În urma impactului, biciclistul a fost lăsat fără suflare.
Accidentul mortal a avut loc miercuri, la ora 15.50, cel care a dat alarma la poliţie fiind chiar şoferul Tir-ului implicat. Ion D. (41 de ani), din oraşul Ţăndărei, judetul Ialomiţa, a apelat numărul de urgenţă 112 şi a semnalat că a fost implicat într-un accident rutier soldat cu victime, produs pe DE 584, între localităţile Însurăţei şi Bărăganul. Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului şi au desfăşurat cercetări pentru a stabili cum s-a produs teribilul eveniment. "Bărbatul de 41 de ani, în timp ce conducea autotractorul cu semiremorcă, pe drumul menţionat, din direcţia Brăila către Slobozia, l-a surprins şi accidentat mortal pe H.Niculai (63 de ani), care se deplasa cu bicicleta, în aceeaşi direcţie, şi nu s-a asigurat la schimbarea acesteia", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila. Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultând că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru ucidere din culpă.

Pieton lovit de TIR, în localitatea Mihai Bravu

Un alt incident rutier în care a fost implicat un TIR a avut loc la Mihai Bravu. Un bărbat de 58 de ani, din localitate, a ajuns sub roţile vehicului pe când se deplasa pe marginea şoselei. Şoferul autotractorului nu l-a observat.
Poliţiştii din Însurăţei au fost sesizaţi, prin sistemul Unic de Urgenţă 112, de către Claudiu M. (42 de ani), oraşul Murfatlar, judeţul Constanţa, despre faptul că a fost implicat într-un accident rutier. Echipa de cercetare a stabilit că bărbatul de 42 de ani, în timp ce conducea autotractorul cu semiremorcă, aparţinând unei societăţi din Constanţa, pe DJ 212, în localitatea Mihai Bravu, l-a surprins şi accidentat pe Radu R. (58 de ani). Acesta se deplasa pe jos, pe acelaşi sens de mers.
În urma accidentului, pietonul a suferit leziuni corporale grave, fiind transportat la Spitalul Judeţean Brăila, pentru îngrijiri medicale.
"Şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar pietonului i-au fost recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă", a precizat agent principal Camelia Bucur din cadrul Biroului de Presă al IPJ Brăila.

Accident produs pe fondul oboselii

Un şofer a ajuns cu maşina în şanţ întrucât nu a mai putut stăpâni volanul, din cauza oboselii. El era împreună cu soţia şi cele două fiice, una de numai 8 ani. Evenimentul s-a produs în zorii zilei, la ora 5.30, în timp ce Petru B. (40 de ani), din municipiul Roman, judeţul Neamţ, conducea autoturismul "Opel Astra", pe DN 23, dinspre Brăila către Focşani. Potrivit poliţiştilor, se pare că, din cauza oboselii, acesta a adormit la volan şi a ieşit în afara părţii carosabile, oprindu-se în şanţ. Bărbatul aflat la volan a avut însă noroc şi a scăpat cu răni uşoare, la fel şi cele trei persoane aflate în maşină, respectiv soţia de 38 de ani şi fiicele în vârstă de 8 şi 15 ani. Toate victimele au fost transportate la UPU Brăila, pentru îngrijiri medicale, nefiind necesară internarea lor. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, poliţiştii întocmind dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii