Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Basescu:Nu exclud posibilitatea de a face public contractul privatizarii Petrom

Presedintele Traian Basescu a declarat, simbata, dupa intoarcerea din SUA, ca in zilele urmatoare consilierii de specialitate de la Cotroceni vor analiza contractul de privatizare a Petrom si ca nu exclude posibilitatea de a-l face public.
"Contractul de privatizare a Petrom mi-a fost predat de Ministerul Industriilor inainte de plecarea in SUA. In zilele urmatoare, specialistii si consilierii de specialitate vor analiza acest contract si nu exclud posibilitatea de a-l face public", a precizat seful statului.
El a spus ca, in privinta privatizarii Petrom, a avut "o prima imagine" a faptului ca Romania, desi extrage o cantitate de petrol care ii permite sa-si acopere nevoile interne, "totusi, prin concesionarea exploatarii resursei de titei, s-a creat aceasta dependenta de costul international al barilului".
Basescu sustine ca o eventuala crestere exploziva a pretului titeiului "nu ar trebui sa ne puna in situatia de a fi in colt, in conditiile in care Romania dispune de resurse de titei pentru a-si acoperi nevoile interne".
"De aceea am afirmat ca am semne de intrebare asupra corectitudinii privatizarii Petrom", a conchis Basescu.
Marti, inainte de plecarea in vizita in SUA, presedintele Basescu a anuntat ca a cerut contractul de privatizare a Petrom de la Ministerul Economiei si Comertului si ca ii multumeste ministrului Codrut Seres pentru ca i l-a pus "imediat" la dispozitie.
Joi, la San Fancisco, presedintele Traian Basescu a apreciat, drept o "greseala" abandonarea de catre Romania a exploatarii resurselor sale petroliere. Mentionind ca, inainte de a pleca in vizita in Statele Unite ale Americii, a lasat in analiza la Presedintie contractul de privatizare a Petrom, Traian Basescu a afirmat: "Eu apreciez ca este o greseala abandonarea de catre Romania a exploatarii resurselor petroliere ale subsolului tarii noastre. Tisnesc pina una-alta 6,5 milioane de tone". Intrebat ce vor face autoritatile romane, seful statului a raspuns: "Deocamdata, sintem intr-un contract".
Premierul Calin Popescu Tariceanu a declarat, vineri, ca anumite clauze ale contractului de privatizare a SNP Petrom nu sint "extrem de favorabile", dar o eventuala modificare ar reduce increderea investitorilor straini in mediul de afaceri romanesc si ar permite OMV sa acuze statul de nerespectarea clauzelor. El a raspuns astfel dupa ce a fost intrebat de presa daca se impune si este posibila modificarea contractului de privatizare a Petrom.
Fostul premier Adrian Nastase a apreciat ca fiind benefic pentru Romania contractul pentru privatizarea Petrom.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii