Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Bătăuşul din Ulmu vrea să scape de arest

După ce aproape i-a adus sfârşitul unui consătean, Răducu Condruz, bătăuşul din Ulmu, vrea să scape de arest. Vineri, pe numele celui care i-a dat cu parul în cap localnicului de 34 de ani şi l-a băgat în comă, a fost emis mandat de arestare pentru 30 de zile. Individul acuzat de comiterea infracţiunii de tentativă la omor a contestat măsura arestării. Cauza va ajunge la instanţa superioară, respectiv Curtea de Apel Galaţi, iar judecătorii vor decide dacă bătăuşul rămâne sau nu în spatele gratiilor. "Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Brăila de arestare preventivă a inculpatului Condruz Răducu. Dispune arestarea preventivă a inculpatului cercetat sub aspectul comiterii tentativei la infracţiunea de omor, pe o durată de 30 zile, începând cu data de 24.04.2015 pâna la data de 23.05.2015, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare", este soluţia Tribunalului Brăila, din data de 24 aprilie. În aceeaşi zi, inculpatul a formulat contestaţia, după cum se arată pe site-ul instanţei.
Alarma s-a dat în seara zilei de 22 aprilie, ora 20.00, când o persoană a apelat numărul 112 şi a sesizat că localnicul Costel C. (34 de ani), din comuna Ulmu, a căzut din căruţă. Apelantul a refuzat însă să dea alte date, ceea ce a trezit suspiciuni. Ulterior s-a stabilit că bărbatul de 34 de ani fusese bătut bine şi agresorul ar fi încercat să se scoată nevinovat. Persoana agresată, care a suferit leziuni corporale grave, în special la cap, a fost transportată la UPU, pentru îngrijiri medicale. Ulterior, aceasta a fost transferată la Spitalul Clinic de Urgenţă Bagdasar-Arseni Bucureşti şi este în comă. Din concluziile preliminare ale medicului legist a reieşit că multiplele leziuni suferite de victimă s-au putut produce prin lovire activă repetată cu corpuri dure şi pun în primejdie viaţa acesteia. Leziunile constatate necesită 50-55 zile de îngrijiri medicale, în caz de evoluţie favorabilă.
În acest context, la data de 23 aprilie, poliţişti criminalişti, sub coordonarea procurorului criminalist, au demarat cercetările în teren sub aspectul comiterii infracţiunii de tentativă la omor. Potrivit procurorului de caz, s-a stabilit ca localnicul Răducu Condruz i-ar fi aplicat victimei în zona capului multiple lovituri cu un obiect contondent, respectiv o bâtă. Suspectul din Ulmu a fost reţinut pentru 24 de ore şi apoi arestat preventiv.

 
Categorie articol: 

Comentarii