Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aveţi grijă la buzunare când sunteţi în autobuz!

poliţiştii au continuat acţiunile preventive în mijloacele de transport Braicar şi i-au învăţat pe călători cum să se ferească de hoţi

 

Ieri, poliţiştii au continuat activităţile preventive din săptămâna dedicată prevenirii furturilor din buzunare, genţi şi poşete. Echipe mixte, formate din poliţiştii de prevenire, de proximitate şi de investigaţii criminale au fost în mijlocul călătorilor care circulă cu mijloacele de transport în comun, pentru a se asigura că deplasarea acestora se desfăşoară în condiţii de siguranţă.

Activităţile au fost desfăşurate în parteneriat cu SC Braicar SA. Poliţiştii le-au transmis mai multe recomandări călătorilor. “Când aşteptaţi autobuzul sau alt mijloc de transport în comun în staţii aglomerate, daţi dovadă de vigilenţă şi atenţie faţă de conduita persoanelor de lângă dumneavoastră; evitaţi să citiţi în mijloacele de transport în comun deoarece atenţia vă este diminuată şi puteţi deveni cu uşurinţă victime ale hoţilor; dacă în aglomeraţie vă simţiţi înconjuraţi de persoane dubioase, încercaţi să vă schimbaţi locul; poziţionaţi poşeta/geanta în faţa dumneavoastră, iar dacă e posibil, între corp şi un element fix din autovehicul; dacă vă aşezaţi pe scaun, ţineţi bagajele în braţe, în niciun caz spre exterior ori spre vecinul de scaun; nu purtaţi portofelul, banii ori telefonul mobil în buzunarul de la spatele pantalonilor; dacă circulaţi la ore târzii, când sunt puţini călători, aşezaţi-vă cât mai aproape de conducătorul auto sau lângă alţi pasageri care vă inspiră încredere!”.

Activităţile preventive pe linia prevenirii furturilor din buzunare şi genţi continuă săptămâna aceasta, în municipiul Brăila, în zone publice aglomerate şi în mijloacele de transport în comun.
Categorie articol: 

Comentarii