Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autospeciala «Braicar» a ridicat deja prima maşină

Deşi cu o zi înainte anunţaseră că vor începe de joi, 4 septembrie, Poliţia Locală şi "Braicar" SA au demarat încă de ieri operaţiunile de ridicare a maşinilor parcate ilegal. Astfel, miercuri, în jurul orei 12.30, autospeciala-platformă achiziţionată în urmă cu câteva săptămâni de "Braicar" a ieşit în prima sa misiune. Poliţiştii locali au acţionat în zona scuarului din intersecţia bulevardului Independenţei cu Calea Călăraşilor, unde erau parcate neregulamentar cinci autoturisme. Proprietarii a patru dintre acestea şi-au făcut imediat apariţia atunci când au văzut echipa Poliţiei Locale, astfel că maşinile lor nu au fost ridicate. Şoferii respectivi nu au rămas, însă, nesancţionaţi. Fiecare a primit câte o amendă în valoare de 180 lei şi două puncte de penalizare, în conformitate cu OUG nr. 195/2002.
Autoturismul al cărui proprietar nu a fost prezent a fost luat pe platformă şi transportat în spaţiul special de depozitare, din incinta depoului "Braicar" din Radu Negru. Conform procedurii, pentru a-şi recupera maşina, şoferul trebuie să achite mai întâi o amendă contravenţională, prevăzută de HCLM nr. 190 din 2013, cuprinsă între 200 şi 400 lei, cu posibilitatea de a achita numai jumătate din valoarea sancţiunii în 48 de ore. Odată amenda plătită, cel în cauză se prezintă cu procesul verbal la depoul din Radu Negru de unde îşi va lua maşina doar după ce plăteşte o taxă de 325 lei, reprezentând contravaloarea deplasării autospecialei-platformă şi a operaţiunii de sigilare, precum şi o taxă de 380 pentru fiecare zi în care autoturismul s-a aflat în custodia "Braicar".
În condiţiile în care Brăila se confruntă cu o acută lipsă a locurilor de parcare, reprezentanţii Poliţiei Locale au dat asigurări că vor fi ridicate cu precădere acele maşini care chiar încalcă flagrant regulile, fiind parcate astfel încât încurcă circulaţia sau accesul în instituţii publice.
Echipele care se ocupă cu ridicarea şi sechestrarea autoturismelor vor lucra în două schimburi, între orele 7.30 - 14.00 şi 14.00 - 22.00.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii