Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Autoritatile din Abhazia au decretat "starea de razboi"

Autoritatile din Abhazia, regiune separatista din Georgia, au decis decretarea "starii de razboi" intr-o parte a teritoriului sau, duminica, incepind de la ora 20.00 GMT (23.00, ora Romaniei), a anuntat agentia Interfax, citind un decret al presedintelui Serghei Bagaps, transmite AFP.
Starea de urgenta se va aplica in districtele Gali, Tkvarceli, Oceamcira si Gulripci, precum si intr-o parte a districtului Suhumi.
Abhazia, care a decretat o mobilizare partiala a rezervistilor sai, continua duminica bombardamentele aeriene si tirurile de artilerie in zona defileului Kodori, aflata sub controlul Georgiei, a precizat un reprezentant al lui Bagaps, citat de Interfax.
Unitati ale armatei abhaze au fost de asemenea mobilizate pina la fluviul Inguri, la frontiera cu Georgia, in districtul Gali, regiune abhaza populata in majoritate de georgieni.
Separatistii prorusi din Abhazia au demarat simbata o operatiune militara pentru a indeparta soldatii georgieni din defileul Kodori, deschizind practic un nou front in fata fortelor de la Tbilisi, care au lansat in noaptea de joi spre vineri o ofensiva impotriva Osetiei de Sud.

Doua mii de persoane, majoritatea cetateni rusi, au murit in Osetia de Sud

Doua mii de persoane, "majoritatea cetateni rusi", au murit in Osetia de Sud de la inceputul ofensivei georgiene in aceasta regiune separatista, a declarat duminica un adjunct al ministrului rus de Externe, citat de Interfax, transmite AFP.
Georgia a declansat in noaptea de joi spre vineri o ofensiva militara impotriva republicii sale separatiste Osetia de Sud, sustinuta de Moscova. Rusia si Georgia se confrunta pentru preluarea controlului asupra acestei regiuni, independenta de facto de la destramarea URSS, in 1991.

Doua nave de razboi ruse s-au intors in portul Novorosiisk

Doua nave ruse, despre care anterior s-a spus ca se aflau in apropierea apelor teritoriale georgiene, au ancorat duminica in portul Novorosiisk, un port rus de la Marea Neagra, a anuntat marina, citata de Reuters.
"Confirm ca (navele) Moskva si Smetlivi au venit in portul Novorosiisk", a declarat Igor Digalo, purtator de cuvint al marinei si adjunct al comandantului naval.
Agentiile de presa au citat anterior surse navale care au afirmat ca Moskva, parte a Flotei ruse de la Marea Neagra, si Smetlivi se aflau in apropierea granitei dintre Rusia si Georgia.

Politia din Moscova sporeste masurile de securitate, pe fondul conflictului din Georgia

Politia din capitala Rusiei a sporit duminica patrulele de securitate la statiile de metrou si in gari, in contextul confruntarilor violente din regiunea separatista georgiana Osetia de Sud, relateaza Reuters.
Reporterii Reuters au remarcat o prezenta sporita a politiei in capitala rusa, precum si a garzilor de securitate de la principalele statii de metrou din oras.
In gari, politia verifica documentele calatorilor care soseau din regiunea caucaziana, potrivit agentiei Interfax.
Cu exceptia prezentei sporite a politiei, conflictul din Georgia nu pare sa fi avut vreun impact asupra vietilor locuitorilor din Moscova.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii