Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au fost negociate criteriile de performanta ale profesorilor

Acestea fusesera intrerupte, ieri dimineata, din cauza faptului ca la negocieri nu a venit ministrul, ci un secretar de stat si ca liderilor de sindicat nu li s-au pus la dispozitie informatiile necesare privind negocierea Contractului Colectiv de Munca, informatii de natura sa permita o analiza comparata a situatiei locurilor de munca, a clasificarii profesiilor si meseriilor, a nivelului de salarizare, a duratei timpului de lucru si a organizarii programului de lucru.
Proiectul prezentat de minister nu contine drepturi reglementate de Contractul Colectiv de Munca unic la nivel national pe anii 2007 - 2010. Sindicalistii au mai fost suparati si de lipsa de reactie a ministerului fata de abuzurile autoritatilor locale din intreaga tara care au dispus sistarea platii orelor suplimentare, a salariului de merit, a premiului lunar din suma de 2% din fondul de salarii, a sporului pentru conditii grele, periculoase, nocive, penibile sau altele asemenea.
Valeriu Partene, liderul Sindicatului Invatamant Braila, alaturi de un alt presedintele de sindicat din tara au fost in echipa de negociere pentru criteriile de performanta. "Liderul Paul Rusu si cu mine am fost in echipa de negociere pentru criteriile de performanta, iar Gheorghe Isvoranu, presedintele Federatiei "Spiru Haret" si Marius Nistor, presedintele executiv al Federatiei "Spiru Haret" au negociat pentru Contractul Colectiv de Munca", a punctat Valeriu Partene.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii