Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au început înscrierile pentru Academia de Poliţie şi şcolile de subofiţeri

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila recrutează candidaţi pentru concursurile de admitere la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne • la Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” - Facultatea de Poliţie sunt 238 locuri cu frecvenţă şi 39 cu frecvenţă redusă • alte 315 locuri sunt la Facultatea de Ştiinţe Juridice • la cele două şcoli de  agenţi de poliţie sunt 1.600 de locuri

 

Tinerii dornici să îmbrace uniforma de poliţist sunt aşteptaţi la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila să se înscrie pentru a susţine examenul de admitere la Academia de Poliţie sau Şcolile de Agenţi de Poliţie. În perioada următoare, IPJ Brăila, prin intermediul Serviciului Resurse Umane, desfăşoară activităţi specifice de recrutare a candidaţilor în vederea participării la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ care pregătesc personal pentru nevoile Ministerului Afacerilor Interne (MAI) – sesiunile de admitere organizate în 2018 şi ianuarie 2019.

La Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” - Facultatea de Poliţie sunt 238 locuri cu frecvenţă şi 39 cu frecvenţă redusă. Alte 315 locuri sunt la Facultatea de Ştiinţe Juridice şi administrative. La Şcoala de Agenţi de Poliţie “Vasile Lascăr” Câmpina sunt disponibile 1.300 locuri, iar la Şcoala de Agenţi “Septimiu Mureşan” Cluj- Napoca sunt 300 de locuri.

Se fac înscrieri şi pentru instituţiile de învăţământ ale Ministerului Apărării Naţionale (M.Ap.N.) şi Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.), care pregătesc personal pentru M.A.I. Este vorba despre instituţiile de învăţământ superior - Universitatea Naţională de Apărare “Carol I” - Bucureşti, Academia Tehnică Militară - Bucureşti, Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” Sibiu, Institutul Medico-Militar - Bucureşti, Academia Navală “Mircea cel Bătrân” - Constanţa, Academia Naţională de Informaţii “Mihai Viteazul” - Bucureşti, şi

şcolile postliceale - Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre “Basarab I”- Piteşti, Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale “Amiral Ion Murgescu” – Constanţa, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Aeriene “Traian Vuia” – Boboc, judeţul Buzău.

Datele limită până la care candidaţii vor depune dosarul de recrutare în volum complet sunt: 22.06.2018 - pentru Academia de Poliţie (forma de învăţământ cu frecvenţă); 22.06.2018 - pentru instituţiile de învăţământ ale M.Ap.N. şi pentru S.R.I.; 20.07.2018 - pentru unităţile de învăţământ postliceal ale M.A.I. – sesiunea august-septembrie 2018; 14.12.2018 - pentru unităţile de învăţământ postliceal ale M.A.I. – sesiunea 2019.

Evaluarea psihologică a tuturor candidaţilor, indiferent de unitatea de învăţământ pentru care au fost recrutaţi, se efectuează la nivelul IPJ Brăila, de către specialiştii din cadrul Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit unei planificări, care va fi adusă la cunoştinţa candidaţilor în timp util.

Academia de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” organizează şi desfăşoară concursul de admitere în perioada 31 iulie – 24 august 2018, conform regulamentului propriu. Unităţile de învăţământ postliceal ale I.G.P.R. organizează şi desfăşoară activităţi în vederea înscrierii candidaţilor astfel: în perioada 24 -25 august 2018 – pentru sesiunea august-septembrie 2018; în perioada 10 – 11 ianuarie 2019 – pentru sesiunea ianuarie 2019.

Unităţile de învăţământ postliceal din subordinea I.G.P.R. vor organiza şi desfăşura proba de verificare a cunoştinţelor în data de 03 septembrie 2018 - pentru sesiunea august – septembrie 2018, respectiv în data de 20 ianuarie 2019 - pentru sesiunea ianuarie 2019.

Toate informaţiile referitoare la desfăşurarea probelor eliminatorii şi a probelor de verificare a cunoştinţelor se vor obţine prin consultarea site-urilor oficiale ale instituţiilor de învăţământ, de către persoanele interesate.

Înscrierea şi depunerea dosarelor se face în zilele de marti, miercuri şi joi, între orele 11.30 - 15.30, la Serviciul Resurse Umane al I.P.J. Braila, situat în municipiul Braila, str. Mihail Sebastian  nr. 10 - 12.

Relaţii suplimentare se pot obţine zilnic la sediul instituţiei (în intervalul orar sus menţionat) şi pe adresa de internet http:www.br.politiaromana.ro./Admitere 2018.

Tematica şi bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaţilor şi planificarea probelor de concurs se afişează pe site-ul oficial al fiecărei instituţii de învăţământ, care trebuie consultat permanent.

         
Categorie articol: 

Comentarii