Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Au început, în sfârşit, lucrările la giratoriul de la intrarea în Staţiunea Lacu Sărat

• momentan, se intervine la protecţia conductelor de apă care trec prin zonă • lucrările la suprafaţă ar trebui să înceapă în jurul datei de 28 mai şi nu se ştie când vor fi gata, pentru că nimeni nu se mai hazardează să avanseze un termen

 

A fost deschis, în sfârşit, şantierul sensului giratoriu de la intrarea în staţiunea Lacu Sărat. Deocamdată nu se lucrează, însă, la giratoriul propriu-zis ci la o protecţie, respectiv deviere, pentru conductele de apă care trec pe sub acesta. Operaţiunea este executată de Compania de Utilităţi Publice “Dunărea” Brăila, care promite că până cel târziu pe 25 mai va finaliza treaba, astfel încât să poată fi demarată realizarea sensului giratoriu, de care se va ocupa Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Primarul comunei Chiscani, Costică Cojea, ne-a explicat că este vorba despre două conducte, una cu diametrul de 1.000 milimetri, care va fi protejată prin cămăşuire, şi alta de 800 mm, care trecea chiar pe sub sensul giratoriu şi al cărei traseu trebuie deviat cu circa 18 metri, pe o lungime de 100 m. Intervenţia asupra celor două conducte este necesară, pentru a exista siguranţa că nu vor fi avariate de traficul greu care va trece prin sensul giratoriu.

“Am discutat cu conducerea CUP Dunărea şi am primit asigurări că până data de 25 mai se va termina intervenţia la conducte. În mod normal, ar trebui ca din 28 mai să se apuce de treabă cei de la CNAIR, pentru amenajarea sensului giratoriu de la intrarea în staţiune”, ne-a spus primarul Cojea. Acesta s-a ferit să mai avanseze un termen pentru finalizarea completă a lucrării, spunând că totul depinde de cât de repede se va mişca CNAIR.

Reamintim că, în luna martie, Costică Cojea a declarat că este totul pregătit şi că lucrările pot începe, astfel încât giratoriul să fie gata până la 1 mai. Ulterior, primarul a constatat că mai este nevoie de eliberarea unui aviz, astfel că deschiderea şantierului a întârziat mai bine de două luni. 

Despre necesitatea acestui sens giratoriu se vorbeşte încă din toamna anului 2016, atunci când au fost montate separatoarele de sens care “taie” în două satul Vărsătura şi blochează intrarea în staţiunea Lacu Sărat pentru şoferii care vin dinspre Albina. Iniţial s-a spus că în câteva luni va fi dat în folosinţă, însă acest lucru nu s-a întâmplat nici până la ora actuală, spre nemulţumirea în primul rând a locatarilor din Vărsătura, care sunt obligaţi să întoarcă tocmai pe la intersecţia cu drumul comunal 8, prin giratoriul construit anul trecut.
Categorie articol: 

Comentarii