Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Atletul veteran Victor Ilie a participat la sase maratoane in 28 de zile

Atletul veteran brailean, Victor Ilie, a incheiat anul 2006 in forta. Cel mai valoros sportiv al categoriei de virsta 50-55 ani din Romania a paticipat, in perioada 12 noiembrie - 10 decembrie, la sase maratoane internationale, cinci in SUA si unul in Cuba si la toate a ocupat pozitii bune.
Primul dintre ele s-a desfasurat la San Antonio si a adunat la start aproximativ 6 000 de participanti, iar urmatorul in Cuba la Mara Bana, dupa care au urmat in ordine Thankgiving Day la Atlanta pe 23 noiembrie, cel de la Seattle de pe 26 noiembrie, California International Maraton, pe 3 decembrie si ultimul, White Rock desfasurat la Dallas, pe 10 decembrie.
Toate au avut insa partea lor de suspans, datorata nu valorii adversarilor sau complexitatii traseului, ci a timpului foarte scurt intre concursuri.
"La San Antonio in Texas a fost o adevarata sarbatoare. Maratonul a facut parte dintr-un program dedicat celor care au luptat in razboiul din Vietnam. Am reusit sa ma clasez pe locul al 13-lea, dar nu am avut timp apoi sa ma bucur de restul programului deoarece trebuia sa ajung la aeroport si pot spune ca am avut mare noroc sa pot prinde cursa spre Cuba. Gratie ajutorului primit de la un american binevoitor am reusit sa ajung la aeroport si apoi la Mara Bana. In Cuba a fost cel mai greu concurs deoarece s-a desfasurat pe faleza Malecon, iar caldura si umiditatea foarte mare au fost cei mai dificili adversari ai concurentilor. Mai mult, inainte de concurs nu m-am putut odihni deoarece o familie vecina mie a petrecut toata noaptea. Un angajat al ambasadei Romaniei, Jean Nita, m-a dus dimineata la start si tot el mi-a asigurat transportul la aeroport imediat dupa concurs" a declarat Victor Ilie.
A urmat maratonul de la Atlanta, la care au participat in jur de 3000 de concurenti, dupa care cel de la Seattle, desfasurat, de asemenea, in conditii vitrege deoarece participantii au avut de infruntat intemperiile vremii si anume o lapovita care nu a contenit pe tota durata competitiei.
"Daca in Cuba am alergat la o temperatura de ^30 de grade, la Seattle am avut parte de lapovita si cu toate acestea am scos un timp bun, 3 ore si 37 de minute. Nu mai alergasem pe lapovita de la Crosul Castanilor, dar sosirea a fost intr-o sala de sport unde am beneficiat de conditii deosebite. A fost singurul loc din aceasta campanie a mea din SUA unde am primit bauturi calde, energizante, mincare calda, fructe si multe alte cadouri" a continuat V. Ilie.

In vizita pe platourile unde s-a filmat serialul Dallas

La Sacramento, unde s-a derulat cel de al cincilea maraton, atletul brailean s-a cazat la o familie de braileni si aici a avut ocazia sa poata vedea pe viu cum arata orasul vechi, folosit des de producatori pentru realizarea filmelor western.
A urmat apoi ultimul concurs, cel de la Dallas, punctat de vizitarea vestitei ferme Southfork, locul unde s-a turnat serialul Dallas.
"Au fost doua experiente inedite pe care nu le voi uita toata viata. In primul rind am vazut cum arata un oras american la inceputurile lui si dupa aceea fostele platouri de filmare ale serialului Dallas. Pot spune ca la ultimul maraton am facut de fapt un record personal prin aceea ca inainte de concurs am alergat 25 de kilometri pentru ca nu am avut nici un mijloc de transport de la locul in care am fost cazat pina la locul de start si cu toate acestea am realizat cel mai bun timp al meu in SUA, 3 ore si 17 minute. Am incheiat sezonul competitional pe 2006, unul cu 11 maratoane, si deja ma gindesc la cel care va urma in care sper sa-mi ating obiectivul de a participa la Blue Planet Run, un concurs care se va derula pe durata a 100 de zile. Startul se va da pe 2 iunie la New York si dupa parcurgerea celor 21097 de kilometri, dupa ce se va face inconjurul Pamintului, concurentii vor reveni in acelasi oras. Sper sa fiu acceptat la acest important concurs pentru care am trimis deja CV-ul meu, daca nu, ma voi consola cu maratonul de la Sao Paolo si cu cel organizat de norvegieni la Polul Nord" a mai adaugat valorosul atlet veteran brailean.
Categorie articol: 

Comentarii