Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asistentul violator de la Chirurgie nu a reuşit să scape de închisoare

ieri, condamnatul Viorel Milcu a sperat că Judecătoria Brăila îi va admite cererea de liberare condiţionată, fiind pentru a doua oară când solicită să fie lăsat să plece din penitenciar • magistraţii nu i-au dat câştig de cauză, astfel că asistentul violator rămâne încarcerat • el poate contesta decizia primei instanţe

 

Veşti proaste pentru asistentul violator Viorel Milcu. Ieri, Judecătoria Brăila a avut pe rol dosarul privind cererea de liberare condiţionată formulată de condamnatul care a sperat că îşi va recăpăta libertatea. Deşi a fost pentru a doua oară când a formulat solicitare în acest sens, condamnatul Milcu nu a fost lăsat să plece acasă. Instanţa a respins cererea, însă aceasta poate fi contestată. “Respinge ca neîntemeiată cererea de liberare condiţionată formulată de către petentul Milcu Viorel. Fixează termen pentru reanalizarea situaţiei petentului după data de 28.09.2019. Obligă petentul la plata sumei de 50 lei cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare cu petentul Milcu Viorel aflat în Penitenciarul Brăila şi cu Ministerul Public – Parchetul de pe lângă  Judecatoria Brăila”, este soluţia pronunţată în şedinţa din data de 19 august.

După cum v-am informat în ediţiile anterioare, în luna februarie 2018, inculpatul Viorel Milcu a fost condamnat definitiv la 8 ani închisoare, însă ar vrea să fie lăsat în libertate după numai un an şi jumătate de detenţie. Judecătorii au dedus din pedeapsa aplicată asistentului violator perioada reţinerii, arestului preventiv şi la domiciliu, fiind vorba despre aproximativ doi ani şi jumătate. În plus, condamnatul Milcu are peste 60 de ani şi asta îl poate ajuta să scape mai repede din închisoare. Deocamdată nu a reuşit.

Violul asupra minorei de 17 ani a fost comis în noaptea de 3 spre 4 iulie 2015, când fata a ajuns la spital, cu apendicită acută. Urma să fie operată a doua zi, astfel că asistentul Milcu a preluat-o pe adolescentă şi i-a liniştit pe părinţii ei, pe care i-a trimis acasă. Asistentul a decis să îi administreze un calmant fetei, tocmai pentru a o face să intre într-o stare de somnolenţă şi să poată profita de ea. După cum au stabilit procurorii, pe perioada administrării medicamentului (Dormicum), inculpatul a intrat într-un dialog cu minora, întrebând-o, printre altele, dacă şi-a început viaţa sexuală. Victima a simţit cum este mângâiată de asistent care a tras-o apoi pe partea dreaptă a patului. Inculpatul a dezbrăcat-o de pantalonul de pijama şi chilot, după care a întreţinut un raport sexual normal cu aceasta. Imediat după ce asistentul a ieşit din salon, fata a izbucnit în lacrimi şi şi-a sunat părinţii, cărora le-a spus că a fost violată. Poliţiştii şi procurorii au început imediat ancheta. Probele ADN l-au scos vinovat pe asistentul Viorel Milcu, el fiind arestat preventiv la începutul lunii septembrie 2015, ulterior măsura fiind înlocuită cu arest la domiciliu. Procurorul a dispus trimiterea în judecată a inculpatului pentru infracţiunea de viol, în primă instanţă acesta fiind condamnat la 6 ani închisoare. La Curtea de Apel Galaţi pedeapsa a fost mai aspră, inculpatul primind 8 ani de închisoare.

 
Categorie articol: 

Comentarii