Mergi la conţinutul principal
Avalanșă de reclamații în cartierul Lacu Dulce

Asfaltare cu năbădăi

* zeci de brăileni din Lacu Dulce au sesizat redacția "Obiectiv-Vocea Brăilei" pentru a reclama modul în care se toarnă asfalt și se pun borduri pe mai multe străzi ale cartierului * "Bordura a fost pusă prea sus, au îngustat șoseaua și nici nu avem canalizare pe stradă. Conducta de apă de aici este veche de mai bine de 50 de ani", ne-a spus un brăilean de pe Strada Dej * alți locatari se plâng că ar fi fost acoperită canalizarea cu asfalt * în replică, ing. Marius Termegan, directorul Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Brăila ne-a precizat că face verificări zilnice pe teren, în tot cartierul Lacu Dulce și că firma care execută lucrările nu face decât să respecte proiectul * "Locatarii să nu mai discute cu muncitorii care execută lucrările de asfaltare, ci să se adreseze direct Primăriei", a spus ing. Termegan

 

Zeci de brăileni din cartierul Lacu Dulce - domiciliați pe străzile Bradului, Dej și nu numai - au sesizat, zilele acestea, redacția "Obiectiv - Vocea Brăilei", nemulțumiți de modul în care sunt asfaltate arterele de circulație și cum au fost amplasate bordurile în cartier. Un val de nemulțumire pare să fi cuprins cartierul mărginaș al Brăilei - greu încercat în anii trecuți din cauza inundațiilor - după ce firma care se ocupă cu asfaltarea, SC "Micatis" SRL, fie ar fi pus borduri prea înalte și ar fi turnat asfalt taman în fața porților, blocând accesul oamenilor în și din propriile curți, fie ar fi astupat canalizările din zonă. Alții care au mici afaceri în zonă și-au văzut munca dusă pe apa sâmbetei, după ce municipalitatea ar fi turnat asfalt și ar fi îngustat străzile și așa prea înguste. Despre șanțuri pentru colectarea și transportul apei pluviale nici pomeneală, ca să nu mai vorbim de faptul că, potrivit locatarilor din Lacu Dulce, există străzi care nici măcar nu au rețea de canalizare, cum ar fi Bradului. Autorii sesizărilor ne-au mai spus că fie au sesizat Primăria Municipiului Brăila cu sesizări scrise, fie li s-au plâns celor care turnau asfalt și așezau borduri, însă nu ar fi fost luați în seamă. În replică, reprezentanții Primăriei Municipiului Brăila spun că, în cartierul Lacu Dulce, se respectă proiectul și că firma care execută lucrările - aceeași care a asfaltat și B-dul Alexandru Ioan Cuza - respectă cota de înălțime prevăzută de normele în vigoare.

 

Avalanșă de reclamații

Angelin Chioveanu, locatar pe Strada Bradului 32, a precizat că, pe 30 iunie a.c., a depus o sesizare scrisă la Primăria Municipiului Brăila, în legătură cu modernizarea străzii pe care locuiește. Chioveanu a reclamat faptul că bordurile de pe Strada Bradului sunt mult mai înalte decât curțile oamenilor și că muncitorii care execută lucrările i-ar fi pus bordură chiar în dreptul căii de acces în curte. "Bordura ar fi trebuit să fie cu cel puțin 10 centimetri mai jos. În plus, porțile se deschid spre stradă și dacă încerc să fac acest lucru, se vor lovi de trotuar. Am discutat cu cei care asfaltau strada și au spus că nu au ce face, trebuie să respecte cota la care se pune bordura, pentru că așa este proiectul. Nu vă mai spun că, mai întâi, ar fi trebuit schimbată rețeaua de canalizare de pe stradă", a precizat brăileanul.

D-na Nedelcu, profesor pensionar, locatar în cartierul Lacu Dulce, ne-a spus că i-a rugat pe muncitori să nu astupe cu asfalt canalizarea, însă aceștia nu au ținut cont de rugămințile ei. "I-am rugat frumos - și încă un domn i-a rugat, că mai acoperiseră niște scurgeri, dar degeaba... I-am rugat: nu acoperiți, că nu este scurgere nici pe partea cealaltă! Vă dați seama ce-o să fie la iarnă!", ne-a spus, supărată, brăileanca.

"Uitați-vă unde a fost bordura înainte și unde este acum. Au îngustat șoseaua! Trebuia să facă pasaj pentru persoanele cu handicap, dar nu au făcut. Când le-am spus celor de la primărie, au răspuns că "atâta e bugetul". Bordura a fost pusă prea sus, au îngustat șoseaua și nici nu avem canalizare pe stradă. Conducta de apă de aici este veche de mai bine de 50 de ani. Aici, în Lacu Dulce, nivelul apei freatice este mai jos decât al apei din oraș. Când plouă, apa se scurge în partea cealaltă, pe Cărămidari, și-i inundă pe toți", ne-a spus și Marian Ștefan, de pe Strada Bradului nr. 29, care are o mică afacere în zonă.

Anghel Răducan, locatar pe Strada Dej nr. 3, ne-a spus că a rămas cu mașina blocată în curte, după ce muncitorii care asfaltează strada ar fi pus bordurile în mod necorespunzător. "Eu am mașina în curte și nu pot să ies cu ea afară. După ce au spart capacele de la canalizări, le-a venit ideea să mute bordura. Toată apa asta de aici ne curge în curte și ne-au pus și borduri aici. Nu pot să mai ies cu mașina din curte! Nu este făcut nici măcar trotuar. În plus, au micșorat strada. Noi, aici, nu avem nevoie de borduri sau de trotuar, că nu este o stradă circulată. Aici trebuia să pună asfalt din gard în gard, cum au făcut pe Deltei și pe Cărămidari, că acolo nu au pus borduri", ne-a spus brăileanul.

 

"Sfatul nostru este ca locatarii să nu mai discute cu muncitorii care execută lucrările, ci să se adreseze direct Primăriei"

Contactat în legătură cu sesizările făcute de locatarii din Lacu Dulce, directorul executiv al Direcției Tehnice din cadrul Primăriei Municipiului Brăila, ing. Marius Termegan, ne-a precizat că lucrările de modernizare a străzilor din cartier sunt executate de SC "Micatis" SRL, exclusiv din buget local, în baza unui contract de proiectare și execuție lucrări. Concomitent, în Lacu Dulce acționează și Compania de Utilități Publice "Dunărea" Brăila, acolo unde este cazul, și se fac demersuri pentru urgentarea instalării de branșamente pentru racordarea la rețeaua de gaz a locuitorilor. Cât privește cota prevăzută la modernizarea străzilor din cartierul Lacu Dulce, aceasta este dictată de rețeaua de canalizare existentă, pentru că muncitorii trebuie să asigure o pantă de scurgere pentru colectarea și transportul apelor pluviale, respectând proiectul și normele în vigoare.

"Facem verificări zilnice pe teren, în tot cartierul Lacu Dulce. Sfatul nostru este ca locatarii să nu mai discute cu muncitorii care execută lucrările de asfaltare, ci să se adreseze direct Primăriei Municipiului Brăila. Respectăm proiectul, nu ne putem abate de la lege și nu putem renunța la borduri sau la trotuar, așa cum ne sugerează unii locuitori. Bordurile protejează traficul pietonal și proprietățile cetățenilor, iar trotuarele asigură colectarea și eliminarea apelor pluviale. Iar în cazul în care, în timpul lucrărilor, ar fi fost astupată o canalizare, verificăm și remediem situația", a precizat ing. Termegan, care ne-a sugerat să luăm ca termen de comparație lucrările executate în cartierul Pisc - Brăilița și care sunt în curs de finalizare.

Totodată, reprezentantul Primăriei Municipiului Brăila a precizat că, până la finalizarea lucrărilor de modernizare a străzilor din cartierul Lacu Dulce vor fi verificate toate aspectele reclamate de locatari, iar executantul va remedia toate problemele.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro