Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Asasinul din Chercea a fost capturat

Individul indicat inca de ieri de "Obiectiv", ca fiind suspectul nr. 1 in cazul crimei din cartierul Chercea, a fost capturat de judiciaristi si arestat, sub acuzatia de omor deosebit de grav - fapta pentru care ar putea incasa puscarie pe viata. Neculai Vasilas - un individ de 32 ani, cu 8 ani de inchisoare la activ, pentru tentativa de omor calificat - a fost inhatat de politisti si dat pe mina justitiei, pentru ca a intrat peste Marian Mocanu in casa si l-a redus la tacere, cu o lovitura de cutit aplicata direct in inima. Mocanu, zis "Mocanici", era apropiat al gruparii lui "Piciu'" si a fost cercetat de Politie anul trecut, pentru proxenetism si trafic de carne vie, in acelasi dosar cu Adrian-Angheluta Cojocaru, din Movila Miresii, cel care saptamina trecuta a spintecat doi tineri, intr-o discoteca din Gemenele. Criminalul - eliberat recent din Penitenciar - isi facea veacul in localul liderului din Chercea si il cunostea foarte bine pe "Mocanici". Potrivit anchetatorilor, mobilul asasinatului a fost un conflict banal iscat intre cei doi, de la niste bani: criminalul s-a suparat ca Mocanu, intors saptamina trecuta din Spania, a refuzat sa-l imprumute si, lezat in onoarea de fost "pirnaias", a intrat in casa victimei, pe Str. Comuna din Paris nr. 72, si i-a implintat cutitul in piept tinarului de 33 de ani, fara a fura nimic din locuinta acestuia, ci doar ca sa se razbune. "Mocanici" a fost transportat rapid la spital, insa, in pofida eforturilor depuse de medici, a decedat, deoarece lama pumnalului i-a patruns la citiva milimetri de inima si i-a sectionat vasele de singe.
Comisarul sef Ionel Decu, adjunctul sefului Politiei Judetene, ne-a declarat: "Imediat dupa omor, a fost declansata o ancheta, coordonata de procurorul criminalist, seful IPJ - subcomisar Catalin Chivu - si seful Serviciului de Investigatii Criminale - comisar Sorin Leitoiu. In urma investigatiilor, s-a stabilit ca cel care a comis fapta este Neculai Vasilas si ca mobilul omorului a fost o discutie in contradictoriu cu victima. Vasilas imprumutase in ziua respectiva 500.000 lei de la Mocanu, pe care i-a pierdut la jocuri de noroc, iar seara s-a dus din nou la acesta si i-a mai cerut o suma, insa victima l-a refuzat."
Suparat ca a fost trimis la plimbare de "Mocanici", Vasilas s-a dus la barul lui "Piciu'", a tras citeva paharele de tarie la masea, ca sa-si faca mai mult curaj si, pe la 11 noaptea, s-a hotarit sa se razbune. A intrat in casa lui "Mocanici", l-a injunghiat cu singe rece, apoi a disparut in noapte. Totul s-a petrecut intr-un interval de citeva minute, cit iubita lui "Mocanici" a lipsit de acasa, fiind plecata pina la un magazin din apropiere, ca sa faca niste cumparaturi.
Joi seara, judiciaristii au impinzit cartierul Chercea, l-au pindit pe Vasilas si au reusit sa-l "salte", chiar din fata portii sale. Dupa ce a stat joi noapte in arestul IPJ, pe baza de ordonanta, Vasilas a fost prezentat ieri dimineata Parchetului, apoi instantei. Vasilas s-a declarat nevinovat, insa, in baza probelor administrate la dosar, instanta a dispus arestarea preventiva a acestuia, pentru primele 29 de zile, sub acuzatia de omor deosebit de grav - fapta pedepsita cu 15-25 ani de puscarie sau chiar inchisoare pe viata.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii