Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arhiepiscopul Dunării de Jos, prezent la Congresul de Medicină Fizică, Recuperare şi Balneologie 2019

• acesta le-a adresat un cuvânt de suflet celor 300 de participanţi, în care a evidenţiat legătura frumoasă care există între medicii pentru trup şi cei pentru suflet

 

Vineri, 6 septembrie, la Aşezământul social-filantropic “Sfântul Mare Mucenic şi Tămăduitor Pantelimon” din Staţiunea Lacu Sărat, judeţul Brăila, s-au desfăşurat lucrările ultimelor trei sesiuni ştiinţifice din cadrul Congresului Naţional cu   participare internaţională de Medicină Fizică, Recuperare şi Balneologie 2019.

În cele patru zile de program, Congresul a reunit reprezentanţi ai Societăţii Române de Medicină Fizică, de Recuperare şi Balneoclimatologie (SRMFRB), ai Societăţii Române de Patologie, Terapie şi Recuperare, Vertebro-Medulare (RoSCoS), ai Societăţii Române de NeuroReabilitare (RoSNeRa), cercetători ştiinţifici, profesori universitari, oficialităţi locale şi cadre medicale din ţară şi din străinătate.

În ultima zi a acestui eveniment, participanţii s-au bucurat de prezenţa în mijlocul lor a Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, care a adresat un cuvânt de suflet în care a evidenţiat legătura frumoasă care există între medicii pentru trup şi cei pentru suflet. În continuare, ierarhul Dunării de Jos a făcut o prezentare a bazei de tratament şi a Capelei din cadrul Aşezământului eparhial de la Lacu Sărat. La final, organizatorii evenimentului şi invitaţii speciali de la această manifestare academică au primit din partea Părintelui Arhiepiscop distincţia eparhială “Vrednicia andreiană” pentru mireni.

Precizăm că deschiderea oficială a manifestării ştiinţifice a avut loc marţi, 3 septembrie 2019, la Muzeul Istoriei, Culturii şi Spiritualităţii Creştine de la Dunărea de Jos.

Creditat naţional şi internaţional, Congresul de Medicină Fizică, Recuperare şi Balneologie 2019 a avut înscrise un număr de 109 lucrări ştiinţifice ce au fost prezentate pe parcursul a nouă sesiuni de dezbateri, la acestea participând 300 de persoane, atât din ţară, cât şi din străinătate.
Categorie articol: 

Comentarii