Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Arest la domiciliu pentru autorul carnagiului de la TUG

Arest la domiciliu pentru Marius Negoiţă, de 27 de ani, agentul de pază reţinut pe ordonanţă şi anchetat pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă. Autorul celui mai grav accident rutier din ultimii ani a beneficiat de o măsură preventivă mai blândă, cu toate că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila solicitaseră judecătorului de drepturi şi libertăţi arestarea sa, pentru următoarele 30 de zile. "În cazul lui Negoiţă, instanţa de judecată a dispus luarea măsurii arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile. Am formulat contestaţie împotriva măsurii", ne-a precizat, ieri, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila, Marinela Coşniţă. Contestaţia se va judeca în următoarele zile, la Tribunalul Brăila.
Aflat pe patul de spital, Marius Negoiţă fusese reţinut joi, 14 aprilie 2016, pe ordonanţă, pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de ucidere din culpă, urmând a fi prezentat a doua zi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Brăila, cu propunere de arestare preventivă. Suspectul fusese pus sub pază, iar vineri a fost audiat la spital, în prezenţa procurorului şi a judecătorului. În aceeaşi zi, propunerea de arestare preventivă înaintată de procurori a fost respinsă, dispunându-se măsura mai blândă a arestului la domiciliu. Negoiţă nu şi-a angajat avocat, fiind reprezentat de un avocat din oficiu din cadrul Baroului Brăila.

Procurorul Dedulescu: "Negoiţă s-a considerat «stăpânul şoselelor»!"

Pentru a susţine propunerea de arestare preventivă, procurorul de caz Liviu Ionuţ Dedulescu a prezentat instanţei mai multe probe - procesul verbal de cercetare la faţa locului, declaraţiile martorilor, declaraţia inculpatului, raportul de constatare tehnică auto, procesul verbal de vizionare a înregistrărilor video făcute în dimineaţa măcelului, fişele medicale cu constatări preliminare şi declaraţiile rudelor celor decedaţi. Procurorul Dedulescu a precizat că Marius Negoiţă este cercetat pentru ucidere din culpă, faptă pedepsită de lege cu 3 până la 10 ani de închisoare, solicitând instanţei arestarea acestuia, pentru 30 de zile. "Privarea sa de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică, având în vedere gravitatea faptei săvârşite, rezonanţa socială negativă a faptei, circumstanţele reale în care s-a derulat activitatea infracţională", precizează procurorul de caz.
Sursa citată a mai precizat că din analiza probelor rezultă că inculpatul Marius Negoiţă este singurul vinovat de producerea accidentului, după ce a virat stânga, încălcând marcajul longitudinal dublu continuu şi pătrunzând pe contrasens fără a se asigura, în condiţiile în care, din sens opus, venea o autoutilitară.
"Inculpatul persistă în atitudinea ofensatoare asupra normelor legale rutiere şi asupra respectului faţă de valoarea fundamentală a existenţei omului, viaţa, astfel că măreşte viteza de deplasare şi continuă să se deplaseze pe contrasesns, deşi din sens opus venea un alt autoturism; considerându-se «stăpânul şoselelor», inculpatul a considerat că ceilalţi participanţi la trafic trebuie să-i elibereze banda de mers pe care se deplasau regulamentar, însă, surprins de reacţia fermă a conducătorului autoturismului Peugeot Partner, care şi-a păstrat direcţia de mers, s-a văzut nevoit să evite coliziunea, a tras brusc de volan în stânga, dar, pe fondul vitezei excesive, de 110 km/h, a pierdut controlul autoturismului, a părăsit partea carosabilă, a urcat pe platoul din dreptul staţiei şi a intrat cu partea frontală într-un grup de cinci persoane, din care patru le-a proiectat în peretele imobilului de pe traiectoria de deplasare, pe fondul unei viteze de aproximativ 115 km/h, cauzând decesul acestora", se mai precizează în actul de sesizare al instanţei, întocmit de procurorul Liviu Dedulescu.
Trebuie precizat faptul că, înainte de a se izbi de stâlpul de beton ce delimitează imobilele de la numerele 67 şi 69 de pe Şoseaua Râmnicu Sărat, Marius Negoiţă a mai ucis o victimă, care se deplasa pe trotuar, în spatele "staţiei morţii".
Ramintim că luni, 4 aprilie 2016, în jurul orei 6:40, Marius Negoiţă, 27 de ani, agent de pază la "My Security", a provocat un adevărat carnagiu rutier pe Şoseaua Râmnicu Sărat, după ce a pătruns pe contrasens, a pierdut controlul volanului şi a spulberat staţia de autobuz situată la TUG, aproape de intersecţia cu strada Comuna din Paris. În acel moment, Negoiţă avea 115 km/h. În urma impactului devastator, au fost ucise cinci persoane: Anişoara Toader, 53 de ani, Florian Oprea, 41 de ani, soţia acestuia, Nicoleta Oprea, de 38 de ani, Nicoleta Pîrlog, 42 de ani, şi Mirela Iosub, în vârstă de 42 de ani.
A fost cel mai grav accident rutier produs în ultimele decenii la Brăila. Iniţial, s-a crezut că şoferul fusese drogat, însă analizele efectuate au dovedit că acesta nu consumase droguri sau băuturi alcoolice înainte de a urca la volan.

 
Categorie articol: 

Comentarii