Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Aproape 70 de tineri redescoperă tradiţiile în Tabăra de vară de la Viziru

• aceasta se desfăşoară în perioada 1-15 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Parinte Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos • pe lângă jocurile şi activităţile de animare, tinerii au fost prezenţi şi la slujbele oficiate la biserică

 

În Parohia Viziru de Jos, Protopopiatul Însurăţei, în perioada 1-15 august se desfăşoară, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Parinte Casian, Arhiepiscop al Dunării de Jos, ediţia a 23-a a taberei de vară pentru tineri.

La activităţile taberei participă, pe lângă cei 30 de tineri din Centrul pilot de tineret al Parohiei Viziru, alţi 40 de tineri din diferite parohii ale Arhiepiscopiei Dunării de Jos, dar şi din toată ţara, potrivit unui comunicat de presă.

Şi în acest an, tema generală după care s-au desfăşurat activităţile a fost „Redescoperirea valorilor tradiţionale ale spiritualităţii româneşti”. Programul-cadru al taberei cuprinde activităţi liturgice şi ateliere de creaţie, cultural-artistice, de formare a liderilor şi animatorilor de grup, sportive şi recreative.

“Programul propriu-zis al taberei din acest an a constat în organizarea de jocuri şi activităţi de animare, în vederea însufleţirii relaţilor dintre tineri, mult lezate de virtual şi ieşirea din individualismul pe care îl produce virtualul în viaţa tinerilor, prin aducerea acestora către activităţi care pot însufleţi real relaţiile interpersonale. Pe tot parcursul taberei, tinerii participă cu bucurie şi entuziasm la toate slujbele oficiate la biserica din Parohia Viziru de Jos. Acest lucru s-a întâmplat în această parohie şi în Duminica a 8-a după Rusalii, când, în prezenţa numeroşilor tineri şi a credincioşilor din localitate, dar şi din împrejurimi, a fost săvarşită Sfânta Liturghie de către Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, înconjurat de un sobor de preoţi din Protopopiatul Însurăţei. Copiii participanţi la tabără au fost cei care au oferit răspunsurile liturgice”, se arată în comunicatul de presă.

La momentul cuvenit, foarte mulţi copii şi credincioşi prezenţi au fost împărtăşiţi cu Sfintele Taine.

În cuvântul de învăţătură, Părintele Arhiepiscop a tâlcuit pericopa evanghelică în care se vorbeşte despre minunea înmulţirii pâinilor săvârşită de Mântuitorul Hristos şi consemnată în Evanghelia după Sfântul Matei la capitolul 14.

Ierarhul a vorbit şi despre misiunea bisericii în mijlocul tinerilor şi despre implicarea activă a tinerilor în viaţa bisericii. „Şi la Viziru, într-un loc binecuvântat de Dumnezeu, de peste două decenii, în timpul postului Adormirii Născătoarei de Dumnezeu, foarte mulţi copii şi adolescenţi, participă la o tabără de rugăciune şi de viaţă liturgică. Aceşti tineri sunt prezenţi în fiecare seară la Paraclisul Maicii Domnului şi la toate Sfintele Liturghii, iar bucuria liturgică se continuă apoi în cadrul atelierelor recreative, identificate în satul nostru românesc. Toate aceste lucruri bune sunt posibile prin preoţi şi învăţători buni, dar şi prin ospitalitatea, disponibilitatea şi bunătatea credincioşilor din această parohie fruntaşă”, a precizat ierarhul.

La chinonic, tinerii au cântat antifonic Paraclisului Maicii Domnului, dar şi alte cântari închinate Preasfintei Născătoare de Dumnezeu.

După Sfânta Liturghie, în curtea Bisericii s-a săvârşit slujba de pomenire pentru toţi înaintaşii, ctitorii şi binefăcătorii acestei biserici parohiale.

În continuare, Înaltpreasfinţia Sa i-a binecuvântat pe toţi cei prezenţi, le-a dăruit iconiţe şi i-a invitat la agapa pregătită chiar de tinerii din tabără.

La final, chiriarhul Dunării de Jos a participat la programul taberei propunând tinerilor teme de actualitate care-i preocupă şi pentru care ei doresc să afle răspunsuri, purtând cu aceştia şi un dialog interactiv.

Programul taberei se va încheia în ziua de 15 august, de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, cu oficierea Sfintei Liturghii de hram a Bisericii din această localitate brăileană.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii