Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

APIA eliberează adeverinţe pentru fermierii care vor credite în baza subvenţiei pe suprafaţă

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) a început să elibereze adeverinţe pentru beneficiarii Schemei de Plată Unică pe Suprafaţă SAPS - Campania 2014, care intenţionează să acceseze credite pentru finanţarea activităţilor curente de la băncile care au încheiat convenţii în acest sens cu agenţia. Trebuie precizat că atât Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN - SA cât şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii garantează creditele acordate de bănci fermierilor, în cadrul acestui tip de convenţie. Procedural, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA Brăila va elibera o adeverinţă prin care confirmă faptul că beneficiarul a depus cererea de plată pentru SAPS - 2014 şi că au fost finalizate controalele şi verificările administrative asupra cererii de plată a beneficiarului, până la data emiterii adeverinţei. În documentul emis de agenţie se va menţiona suprafaţa determinată pentru plată în cadrul schemei SAPS şi faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii acesteia, precum şi că îndeplineşte condiţiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Valoarea creditului va fi de până la 90% din suma cuvenită aferentă SAPS, respectiv 120 euro/ha.
Toate convenţiile încheiate între APIA, bănci şi Fondul de Garantare vor fi postate pe site-ul agenţiei la adresa www.apia.org.ro.
De precizat că în campania SAPS din acest an la APIA Brăila au fost depuse 14.714 cereri de plată, pentru o suprafaţă de 344.530,83 ha, numărul cererilor depuse fără penalităţi fiind de 14.420, pentru o suprafaţă de 337.514,4 ha.

 
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii