Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Cuza Sport, apel disperat către Primărie: «Vă rugăm, nu ne frângeţi aripile!»

• gruparea baschetbalistică brăileană are nevoie de un buget care să asigure participarea echipei de seniori în Liga Naţională şi a celor trei formaţii de juniori în competiţiile de la nivel naţional • conform precizărilor făcute de managerul clubului, Mircea Totolici, Primăria a făcut doar promisiuni • pentru formaţia de seniori, partida de sâmbătă cu CSM Mediaş ar putea însemna şi desfiinţarea ei • primarul Marian Dragomir susţine că Primăria a dat bani pentru baschet şi va mai face lucrul ăsta, dar numai în baza unor proiecte

 

Echipa de baschet Cuza Sport a promovat în acest an în Liga Naţională însă după doar două manşe din Cupa României şi câteva jocuri în campionat ar putea să se retragă din competiţie din lipsa unui buget care să-i permită să evolueze la acest nivel valoric. Conform informaţiilor primite de la preşedintele clubului, Mircea Totolici, din iulie şi până în prezent conducerea echipei a avut mai multe runde de discuţii cu primarul Marian Dragomir, toate s-au încheiat cu multe promisiuni din partea edilului şef al oraşului Brăila însă nimic nu s-a concretizat. Lotul echipei se subţiază pe zi ce trece din cauza neplăţii drepturilor salariale, iar şansele ca echipa să poată organiza meciuri pe teren propriu sau să meargă în deplasări este din ce în ce mai mic.

Rectificarea bugetară de la finalul lunii octombrie nu a adus nimic nou din punct de vedere al sprijinului financiar, astfel că este posibil ca partida Cuza Sport - CSM Mediaş de sâmbătă să fie ultima pentru clubul brăilean în Liga Naţională.

Telenovela finanţării echipei de baschet Cuza Sport a început în iulie, atunci clubul Cuza Sport a înaintat către Primăria Brăila un proiect de finanţare în valoare de 330.000 lei, bani de care avea nevoie pentru a susţine în competiţiile naţionale echipa de seniori precum şi cele trei echipe de juniori în perioada august-decembrie. Însă după ce acea sumă nu a fost aprobată, s-a discutat de 250.000 lei în august şi de 180.000 lei în septembrie. Ultima variantă a fost acceptată, dar pentru rectificarea bugetară din octombrie. Din nefericire pentru Cuza Sport, pe 31 octombrie, când a avut loc şedinţa ordinară a CLM Brăila, clubul nu a primit niciun leu.

“În iulie, la înscrierea în Liga Naţională am depus o cerere la Primărie prin care am soliciatat suma de 330.000 lei pentru perioada august-decembrie 2018. Ulterior, din discuţiile cu primarul Marian Dragomir, s-a ajuns la o altă sumă: 250.000 lei. Ni s-a spus că aceşti bani îi vom primi la rectificarea bugetară din august sau septembrie. Nu s-a concretizat nimic. După acel nefericit incident în care au fost implicaţii jucătorii americani, în prezenţa componenţilor lotului, domnul primar ne-a spus că nu ne poate aloca decât suma de 180.000 lei, dar nu mai devreme de şedinţa de rectificare bugetară din octombrie. Această şedinţă a avut loc dar nu s-a întâmplat nimic. Vreu să menţionez în mod deosebit că înainte de a ne înscrie în Liga Naţională, am informat Primăria că pentru a participa în competiţii trebuie să depunem la Federaţia Română de Baschet două bilete la ordin avalizate. Unul în valoare de 10.000 de euro, garanţie că nu ne vom retrage din competiţie până la finalul ei şi unul de 6.500 euro, sumă care reprezintă plata arbitrajului din teren pentru toate meciurile din acest sezon competiţional. Vă rugăm nu ne frângerţi aripile! În acest moment suntem într-o situaţie disperată, sâmbătă avem meci în Polivalentă, de la ora 17.00, cu CSM Mediaş şi mi-aş dori foarte mult ca acesta să nu fie ultimul pentru echipa de seniori de la Cuza Sport. Până acum ne-a descurcat cu sumele obţinute din taxele membrilor, ale părinţilor şi ale unor sponsori, dar nu mai putem continua în acest fel. Banii ceruţi erau pentru patru echipe, cea de seniori şi pentru trei de juniori, dacă aceştia nu vor veni va fi foarte greu să putem supravieţui, şi mă refer în primul rând la echipa din Liga Naţională”, ne-a declarat Mircea Totolici, managerul clubului Cuza Sport.

Sursa citată a mai ţinut să menţioneze că: “Echipa de seniori nu a făcut altceva decât să aducă performanţă pentru Brăila, să crească modele în rândul copiilor din comunitatea locală”. 

 

Dragomir: «Echipa va mai primi şi alţi bani în continuare, dar să nu uităm niciodată că este vorba despre un club privat»

Contactat de redactorii “Obiectiv - Vocea Brăilei” şi întrebat în legătură cu situaţia problematică de la Cuza Sport, primarul Marian Dragomir nu a dorit să comenteze foarte mult. Acesta a subliniat că Primăria a dat bani pentru echipa de baschet a Brăilei şi va mai da în continuare, dar pe bază de proiecte, în nicun caz în urma unor negocieri.

“Primăria a virat către clubul de baschet 269.000 lei anul acesta. Şi încă 20.000 lei pe un alt proiect pentru accedere în Liga Superioară. Deşi nu am avut nicio obligaţie să finanţăm clubul de baschet, am făcut lucrul acesta cu mare drag. Echipa va mai primi şi alţi bani în continuare, dar să nu uităm niciodată că este vorba despre un club privat. Primăria Municipiului Brăila nu negociază sume cu entităţi private de sport. Finanţările se dau pe baza unor proiecte depuse la Primăria Municipiului Brăila”, a declarat Dragomir.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii