Mergi la conţinutul principal

AP 421 s-a mai trezit cu un dosar de executare silită

Furia recuperărilor silite în contul restanţelor la plata facturilor de energie termică aparţinând asociaţiilor de proprietari continuă: AP 421, asociaţia despre care "Obiectiv" a relatat recent, prezentând cazul revoltător al celor 17 proprietari, care, deşi nu aveau datorii, s-au trezit executaţi silit, mai are încă un dosar de la CET, în cuantum de 9.000 lei. "Imediat după apariţia articolului, am fost chemaţi la un alt executor judecătoresc, pentru un alt dosar, deschis tot de CET împotriva asociaţiei, de această dată doar pentru penalităţi. Acum, suntem executaţi în două dosare, însemnând în total undeva la vreo 5.000 euro. Pentru primul dosar, acela cu datoria de bază la energie termică şi în care 17 proprietari sunt executaţi silit, am stabilit cu executorul un grafic însemnând plăţi lunare de 1.400 lei. Acum, mai avem un alt dosar, de vreo 9.000 de lei, cu penalităţi la energie termică. Vedem ce e de făcut", ne-a declarat Nicolai Butiseacă, administratorul AP 421. Întrebat care este stadiul acţiunilor în instanţă iniţiate de proprietarii executaţi silit pe nedrept în primul dosar CET, Butiseacă a explicat: "contestaţiile proprietarilor merg în continuare pe rolul instanţei. Chiar săptămâna trecută a fost un termen în cazul lui Vasile Drăgan, care a explicat instanţei că se debanşase încă din 2005 de la reţeaua de termoficare, montându-şi centrală de apartament. I s-a cerut să aducă actele doveditoare".
De asemenea, sursa citată a precizat că într-un alt caz, la o altă asociaţie unde este administrator, executarea silită declanşată de CET capătă dimensiuni dramatice: "La AP 129, din Viziru I, unde majoritatea proprietarilor sunt pensionari, a avut loc o delapidare de circa 1,4 miliarde de lei vechi, iar administratorul de atunci este executat silit în contul sumei. Pensionarii din bloc au fost de bună credinţă şi au plătit întreţinerea, însă banii nu ajunseseră la CET. Acum, compania vrea banii, însă nu se ţine cont de faptul că persoana care a făcut delapidarea este executată silit pentru a acoperi paguba. Facem demersuri ca să convingem că în contul sumei delapidate, banii ar trebui să şi-i ia de la făptuitor. Doar ce nu se va acoperi astfel vor plăti proprietarii de acolo, repet, majoritatea pensionari sau văduve", a mai spus Butiseacă.
Reamintim că săptămâna trecută, "Obiectiv" a prezentat cazul revoltăror de la AP 421, unde executorul judecătoresc tocmit de CET SA Brăila a făcut demersurile pentru a executa silit 17 proprietari care nu au avut niciodată restanţe la întreţinere, în timp ce datornicii asociaţiei au scăpat bine-mersi de procedură. Asta deşi lichidatorul CET, firma specializată "Continvest Insolvenţă" SPRL, a promis că acţiunile de recuperare se vor îndrepta doar împotriva restanţierilor la întreţinere.

 

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro