Mergi la conţinutul principal

A apărut o nouă culegere de fizică scrisă de profesorul brăilean Traian Anghel

• cartea “Probleme de fizică pentru clasa a X-a şi bacalaureat – Termodinamică” poate fi procurată din librăriile online • culegerea conţine 216 probleme tip grilă de termodinamică şi cinci teste de evaluare, fiind adresată atât elevilor din clasa a X-a, cât şi elevilor din clasa a XII-a care se pregătesc de bacalaureat

 

Profesorul Traian Anghel de la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” a publicat recent la editura Emia o culegere de Probleme de fizică pentru clasa a X-a şi bacalaureat – Termodinamică. Cartea – care poate fi procurată din librăriile online – conţine 216 probleme tip grilă de termodinamică şi cinci teste de evaluare, cu răspunsuri şi rezolvări complete. Lucrarea este structurată ţinând seama de programa de fizică pentru examenul de bacalaureat, corespunzătoare modulului C, Elemente de Termodinamică.

Cartea se adresează atât elevilor din clasa a X-a interesaţi de studiul fizicii, precum şi elevilor din clasa a XII-a care se pregătesc pentru susţinerea examenului de bacalaureat. De asemenea, lucrarea poate fi utilizată de profesori pentru lucrul la clasă, pentru elaborarea testelor de evaluare curentă şi sumativă, dar şi în scopul pregătirii concursurilor şcolare.

Problemele incluse în carte sunt ierahizate pe trei niveluri de dificultate, notate cu 1 (simplu), 2 (mediu) şi 3 (complex). Pentru rezolvarea problemelor având primele două niveluri de dificultate sunt necesare cunoştinţe de bază dobândite în cadrul orelor de curs (nivelul 1), precum şi abilităţi de rezolvitor care se dezvoltă prin soluţionarea problemelor şi aplicaţiilor curente, aşa cum sunt cele propuse de profesor în clasă sau ca temă pentru acasă (nivelul 2). În schimb, pentru rezolvarea problemelor de nivel 3 sunt solicitate abilităţi avansate care se dobândesc numai prin lucru sistematic.

Alături de lucrarea prezentată în acest articol, profesorul Traian Anghel a mai publicat în ultimii doi ani: Programarea plăcii Arduino (Editura Paralela 45, 2016), Probleme de fizică tip grilă (Editura Corint, 2017), Dicţionar de informatică, ediţia a II-a (editura Corint, 2017), Probleme de fizică pentru clasa a IX şi bacalaureat (Editura Emia, 2018).

Traian Anghel este absolvent al Facultăţii de Fizică din cadrul Universităţii Bucureşti şi al unui curs postuniversitar de specializare în informatică la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi. Începând cu anul 2005 şi până în prezent a publicat 21 cărţi, acestea reflectând interesul său pentru programare, utilizarea în sistemul educaţional a calculatoarelor şi realizarea de auxiliare didactice în domeniul pregătirii sale de bază – fizica.

 


Invităm cititorii la dialog civilizat şi constructiv, bazat pe respect faţă de autori sau alţi cititori. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare. Aceste tipuri de comentarii vor fi şterse de către moderatori şi pot duce până la blocarea accesului la a mai posta comentarii pe obiectivbr.ro. Totodată, autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate. Pentru a avea acces la comentarii si a putea comenta trebuie sa fiti logati in disqus.com / facebook.com / google.com / twitter.com in browserul in care accesati site-ul nostru.


 

 
 

• Director general: Monica Paraschiv

• Director: Silvia Preda

• Şef departament publicitate: Sorin Preda

• Redactor Şef: Florentin Coman

• Redactor Şef Adjunct: Ionuţ Condoliu

  • Adresa: Brăila, Str. Mihai Eminescu, nr. 56, etaj 2
  • Telefon: 0239-611053
  • Fax: 0239-611054
  • E-mail: redactie@obiectivbr.ro