Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Antoneta Ioniţă şi-a prezentat raportul de activitate

• deputatul PNL Brăila Antoneta Ioniţă a subliniat că a avut 32 de propuneri legislative, 15 întrebări şi interpelări adresate miniştrilor, 9 declaraţii politice, 14 luări de cuvânt în plen şi zeci de ore de audienţe la cabinetul parlamentar • aceasta susţine că în calitate de medic s-a concentrat în mod special pe rezolvarea problemelor din sistemul sanitar • parlamentarul i-a invitat pe brăileni să vină în audienţă cât mai des

 

Deputatul Antoneta Ioniţă (PNL) a ieşit la rampă în faţa brăilenilor pentru a-şi prezenta raportul de activitate pe ultima sesiune parlamentară.

Aceasta a ţinut să sublinieze că a avut 32 de propuneri legislative, 15 întrebări şi interpelări adresate miniştrilor, nouă declaraţii politice, 14 luări de cuvânt în plen, zeci de ore de audienţe acordate la cabinetul parlamentar din Brăila. De asemenea, PNL-ista subliniază că a participat la o serie de evenimente şi întâlniri publice semnificative de la începutul mandatului şi până în prezent. În calitate de medic de familie şi de fost şef al Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Brăila, Antoneta Ioniţă afirmă că ştie foarte bine hibele sistemului sanitar şi dificultăţile cu care se confruntă pacienţii, astfel că şi-a concentrat activitatea tocmai pe remedierea unora dintre aceste probleme.

Aceasta a reamintit că a vorbit deseori despre criza citostaticelor, subfinanţarea asistenţei medicale primare, desele disfuncţionalităţi în sistemul informatic al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, dispariţia medicamentelor generice de pe rafturile farmaciilor, rezolvarea situaţiei Serviciului Judeţean de Ambulanţă Brăila şi măsurile adoptate pentru achiziţionarea de ambulanţe noi, stadiul construirii Spitalului Regional de Urgenţă Brăila-Galaţi, problema rezidenţilor în specialitatea de expertiză medicală a capacităţii de muncă, în judeţul Brăila. De asemenea, a ţinut să reamintească faptul că una dintre cele mai importante şi recente intervenţii, din punctul său de vedere, a vizat plafonul la medicamentele compensate.

“În urma majorării pensiilor cu câţiva lei, milioane de pensionarii s-au trezit în situaţia de a încasa puţin peste 900 de lei, dar să piardă 40% din compensarea preţului la medicamente, mai exact de la 90%, la 50%. Am solicitat majorarea plafonului, iar presiunile exercitate de parlamentarii PNL şi-au atins scopul şi au determinat Guvernul să ia în discuţie situaţia pensionarilor şi majorarea la 990 de lei a plafonului până la care ei beneficiază de compensarea cu 90% a preţului medicamentelor. Am spus de la început că majorarea punctului de pensie, fără alte măsuri compensatorii este o ipocrizie. Acest Guvern, cu o mână dă, iar cu două ia înapoi, însă important este să dea bine la statistici. Ar fi fost o adevărată lovitură pentru milioane de pensionari să plătească şi mai mult pentru medicamente, în condiţiile în care deja plătesc mai mult pentru alimentele de bază, pentru energie electrică şi gaze”, a declarat Ioniţă.

Într-un comunicat de presă, semnat de PNL Brăila, se arată că tot în urma unei interpelări a deputatului Antoneta Ioniţă către ministrul Sănătăţii, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a anunţat că îşi propune să dezvolte programele naţionale de sănătate pentru afecţiuni mintale şi neurologice degenerative.

 

Medicina de familie, marea bătălie

Revenind la raportul deputatului brăilean: “Una dintre marile bătălii rămâne sistemul medicinei de familie, atât de important, dar tratat cu atât de puţină responsabilitate de guvernanţi. Cu regret remarc faptul că Ministerul Sănătăţii nu pare a fi sensibil la soarta medicilor din sistemul de medicină de familie. Repetatele intervenţii pe care le-am avut în legătură cu subiectul subfinanţării acestui segment au fost tratate cu superficialitate, de o guvernare care a încălcat grav proiectul propus în campania electorală. În continuare, finanţarea echitabilă a medicinei primare va fi una dintre priorităţile mandatului meu. Cred cu tărie că doar prin educaţie şi un sistem de sănătate funcţional această societate îşi va recâştiga respectul de sine”, a mai adăugat Ioniţă.

 

Deputatul PNL îi invită pe brăileni în audienţă la cabinetul parlamentar

Parlamentarul liberal a ţinut cu această ocazie să le mulţumească locuitorilor judeţului Brăila pentru sprijinul acordat şi îi invită să urmărească activitatea sa parlamentară pe pagina de Internet a Camerei Deputaţilor (http: www.cdep.ro). Antoneta Ioniţă i-a anunţat de asemenea pe cei care doresc să intre în dialog direct, că îi aşteaptă la Cabinetul Parlamentar din Brăila, B-dul Independenţei nr. 8, Bloc B1, sc. 4, et. 1, jud. Brăila. De asemenea, a anunţat că este dispusă să comunice şi prin poşta electronică  la adresa: antoneta.ionită@cdep.ro.

“Ştiu că mulţi dintre brăileni şi-au pierdut încrederea într-o clasă politică dominată prea mult de interese personale. Înainte de a fi deputat, eu sunt mamă, sunt medic, sunt soţie şi ştiu ce înseamnă responsabilitatea cuvântului rostit şi a promisiunii făcute. Vă asigur că nu mă duc la Bucureşti în plimbare. Întreaga mea activitate din Parlamentul României înseamnă grijă pentru semenii mei şi pentru problemelor lor. Înseamnă responsabilitate faţă de brăilenii care mi-au acordat încrederea şi speranţa lor. Vreau să mă uit cu seninătate în ochii fiecăruia, în ochii copiilor mei şi în ochii propriei mele conştiinţe şi să simt că mi-am făcut datoria”, a încheiat Ioniţă.
Categorie articol: 

Comentarii