Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

ANI acuză de incompatibilitate un inspector AJFP Brăila

• potrivit unui comunicat de presă emis, ieri, de Agenţia Naţională de Integritate, Rodica Gologan, inspector superior în cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice Brăila s-ar afla în stare de incompatibilitate • potrivit inspectorilor ANI, aceasta ar fi deţinut şi exercitat simultan calitatea de funcţionar public la Finanţe în Brăila şi cea de cenzor al unei alte instituţii

 

Inspectorii Agenţiei Naţionale de Integritate acuză un funcţionar public brăilean, din cadrul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Brăila că s-ar fi aflat în stare de incompatibilitate. Mai exact, aceştia au emis, ieri, un comunicat de presă în care semnalează 7 cazuri privitoare la situaţii de incompatibilitate, dintre care unul o vizează pe Rodica Gologan, inspector superior în cadrul AJFP Brăila. Aceasta este acuzată că în urmă cu câţiva ani a fost atât funcţionar public la Finanţe, cât şi cenzor al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Făurei, ambele activităţi remunerate şi aflate în legătură directă.

“În perioada 01 ianuarie 2012 – 01 iunie 2015 a deţinut şi exercitat simultan calitatea de funcţionar public în cadrul Direcţiei Generale Regionale a Finanţelor Publice Galaţi - Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Brăila, şi funcţia de cenzor al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Făurei, activitate remunerată care se află în legătură directă cu atribuţiile prevăzute în fişa postului, încălcând astfel dispoziţiile art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003”, se arată în comunicatul ANI.

Tot de acolo aflăm că art. 96, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, spune că „(1) Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Desigur, funcţionarul public are dreptul de a contesta în instanţă decizia ANI.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii