Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

"Angajare de clown" de la "Maria Filotti" - o revelatie pentru Matei Visniec

La sfirsitul lunii septembrie, la Timisoara s-a desfasurat cea de-a XII-a editia a Festivalului Dramaturgiei Romanesti, la care Braila a fost invitata cu spectacolul "Angajare de clown", in regia lui Radu Nichifor, cu Marius Manole, Cornel Cimpoae si Alin Florea. Festivalul nu este unul competitiv, dar simpla prezenta inseamna ca piesa respectiva este una valoroasa, bine pusa in scena si bine jucata.
Evolutia trupei de la Braila a impresionat spectatorii, dar si oamenii de teatru. Directorul Teatrului German din Timisoara, Ida Gaza, a felicitat-o imediat pe Veronica Dobrin, directorul teatrului brailean, spunindu-i ca este una dintre cele mai bune montari. Impresionat de reprezentatie a fost si autorul, Matei Visniec. Acesta a laudat prestatia trupei si a oferit un volum cu cele mai noi creatii ale sale directorului Veronica Dobrin, cu urmatoarea dedicatie: "Omagiul unui autor care a avut o revelatie vazindu-si clovnii braileni".
Acest spectacol a mai participat si la alte festivaluri, precum Festivalul Atelier de la Baia Mare, unde s-a bucurat de aprecieri unanime.
Teatrul brailean mai are in agenda participarea la citeva festivaluri in aceasta toamna. Pe 5 octombrie vor participa cu spctacolul "Sosesc deseara" la cea de-a XIX-a editia a Festivalului International de Umor "Constantin Tanase" de la Vaslui, autor Tudor Musatescu, regia Mihai Bisericanu, pe 7 octombrie vor participa cu "Motanul Leopold" de Arkadii Hait, regia Valentina Cazacu la Festivalul International de Teatru pentru Copii, editia a II-a, la Bucuresti, iar pe 24 octombrie, spectacolul "Angajare de clown", regia Radu Nichifor, va participa la Festivalul National de Comedie de la Galati aflat la editia a XVIII-a.
Categorie articol: 

Like / Share

Comentarii