Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Amenzi în valoare totală de peste 96.000 lei

în perioada 21 - 23 august, poliţiştii au verificat  238 de societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele şi târgurile • au fost controlate 427 de vehicule, dintre care 296 de mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace de transport al muncitorilor •  au fost aplicate 236 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 96.000 de lei, cele mai multe pentru nerespectarea măsurilor impuse în scopul prevenirii răspândirii Covid

 

Poliţiştii au continuat acţiunile de control, la sfârşit de săptămână, în special în locurile aglomerate, tocmai pentru a-i determina pe oameni să respecte condiţiile impuse pentru prevenirea răspândirii Covid. Au fost aplicate peste 200 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 96.000 de lei. Peste 150 de amenzi au fost aplicate pentru nerespectarea legislaţiei pe linie Covid.

Potrivit informaţiilor transmise de Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Brăila, în perioada 21 - 23 august, poliţiştii brăileni împreună cu jandarmi, reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Brăila, Direcţiei de Sănătate Publică Brăila, Inspectoratul Teritorial de Muncă Brăila, pompieri şi poliţişti locali au desfăşurat acţiuni de verificare, cu efective mărite. S-a acţionat pe raza întregului judeţ, în zonele aglomerate şi în mijloacele de transport în comun, în cele cu regim de TAXI şi în mijloacele care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19. “Au fost verificate 238 de societăţi comerciale, precum marketuri şi supermarketuri, staţii de carburant, săli de jocuri de noroc, terase, dar şi pieţele şi târgurile din municipiu, precum şi cele din judeţ. Activităţile au vizat şi verificarea respectării programului de lucru cu publicul de către unităţile economice precum terasele, barurile şi cluburile. De asemenea, au fost controlate 427 de vehicule, dintre care 296 de mijloace de transport în comun, cu regim de TAXI şi mijloace care asigură transportul angajaţilor la şi de la locul de muncă. Au fost constatate 236 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 96.000 de lei, dintre care: 151 au fost pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19; 45 la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice; 24 de sancţiuni potrivit O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice”, a precizat insp. Laura Belciugan, purtător de cuvânt al IPJ Brăila.

De asemenea, poliţiştii brăileni, împreună cu poliţiştii locali au acţionat şi în mijloacele de transport public de persoane, având ca principal obiectiv siguranţa cetăţenilor, în contextul prevenirii răspândirii COVID - 19. Cu această ocazie, au fost depistaţi 31 de pasageri şi 13 conducători auto care nu au respectat măsurile de protecţie privind purtarea corespunzătoare a măştii de protecţie în mijloacele de transport, aceştia fiind sancţionaţi contravenţional cu amendă, în valoare totală de 8.900 de lei.
Categorie articol: 

Comentarii